|
Szukam wspólnika i pytam czy to wypali produkcja szyldów LCD |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pomysł polega na tym: Na zachodzie czy w innych bardzo rozwiniętych krajach można zaobserwować szyldy reklamowe ruchome - prezentacja wyświetlana na telewizorach LCD zabudowanych pleksą. Szczelna obudowa, w środku telewizor do tego prezentacja i montaż urządzenia. Koszt zakupu szyldu: tv 27 cali - 1600zł może i taniej, obudowa z pleksi 300zł, animacja to już mniejszy problem i nie wymaga wkładu gotówki. Cena końcowa dla kienta: 2890zł Czy byłby zbyt na takie coś? Pozdrawiam
witam popierwsze ludzie beda sie bali unas to zrobic wiesz jaka jest nasza mlodziez przemysl jeszcze wszystko na spokojnie a powinnes cos wymyslec pozdrawiam
no jaka jest nasza młodzież ?
Myślę, że dużo lepsza od tej z USA
moze i tak ale my jestesmy w polsce a nie w USA
I tu masz racje krzyniuq takie coś długo by nie postało naulicy.
ja niechce zniechecac do tego pomyslu pomysl mi sie wydaje ze jest dobry a forum zluzy do wypowiadania sie i jak kto moze to tak pomaga wiec niemiej domnie pretensji bo to sa fakty z zycia wziete Pozdrawiam LILI :)
lili aż tak ci źle u nas w mieście :) ? Myślę, że na wysokości, obite plexi spokojnie by wysiedziało
Powiem wam tak z interesami jest tak: albo się jest odważnym i się ryzykuje albo ględzi że to nie tak to nie tak.... i są dwa następstwa podjęcia ryzyka albo kasa przepada i mamy jakieś doświadczenie za sobą albo stajemy się bogaci. Nie ryzykując nie dowiesz się czy da się na tym zarobić. żałować można tylko tych rzeczy w życiu których się nie spróbowało .... no to dokonałem samomobilizacji :) . Jest ktoś chętny na zaryzykowanie 1000zł ? Ja daje 1000zł ktoś 1000zł i robię pierwszy model na początek potykacz multimedialny.
niedawno właśnie myślałem o takiej samej koncepcji jak przedstawił tutaj autor tematu dlatego ja jestem za, ale trzeba by to było jakoś mądrze przemyśleć.
Nie no uważam że pomysł jest świetny. Ale realia muwią same za siebie (niestety) jaka kolwiek"wielka szyba" wzbudza zainteresowanie młodych z kamieniami, Qozak u nas też tak jest niestety.
jest wielki niemiecki inwestor na reklam w polsce Stoer .....napewno tez juz widzieliscie billbordu od tej firmy.W niemiec ma tez LCD na Metrach itd co myslicie dlaczego tutaj nie ma?
Witam.
Ja może podejdę do tematu z innej strony. Wydaje mi się że problem leży w doborze sprzętu. Nie znam się na monitorach LCD ale pracuję przy sprzęcie, który działa nma zewnątrz. Wymagania są niestety dużo wyższe niż przy czymś co pracuje w domu. Trzeba bowiem pamiętać o temperaturze, zimą trzeba założyć -40 stopni (może wydawać się to wielkością wielką ale pamiętajmy o wietrze) latem trzeba założyć 60. Czy każdy telewizor LCD będzie pracował w tych warunkach, wątpię. Druga rzecz to wilgotność, myślę że zwykła pleksa nie wystarczy. długo by telewizorek nie pochodził, wilgotność to może jeszcze większy problem niż temperatura, zwłaszcza zimą gdy może osadzać się szadz. Trzeba też zrobić testy z pleksą ochronną np, czy w słońcu coś widać. Pomysł myślę z przyszłością, gdyż sam widziałem tego typu reklamy w innych krajach. Zresztą u nas w polsce też tylko w pomieszczeniach. Ale to są zwykłe monitory zawieszone na ścianie i podłączone do komputera. Tak jak mówiłem pomysł z przyszłością ale nie za 2000 tys. myśle ze aby to rozkrecić to i 20 000 mało. Choćby koszt oprogramowania do tworzenia prezentacji, no chyba ze się używa czegoś darmowego ale ja nic takiego nie znam do robienia prezentacji. Ogólnie zrobić coś za 2000 a pozniej serwisowac to co tydzien to chyba nie o to chodzi, a serwis chyba nie uzna gwarancji jeżeli cały telewizor będzie zamoknięty lub obudowa wyblakła od słońca. Pozdrawiam
co do tematu reklamy na zewnątrz to nie widze inaczej niżeli panele z diod led pozdrawiam
A ja myślę ,że jak coś nowego w reklamie to tylko robic nadruki na jajach- kurzych oczywiście.
NORGE heh bardzo dobre, ale nie wiem czy to by przeszło ze względów na duże obostrzenia szczególnie w jajach i mleku. Z jednej strony piękny pomysł na powszechną, tanią ? reklamę, która trafiała by do mas, a z drugiej strony przeraża mnie od jakiegoś czasu powszechność reklam
|
|