|
Usługodawca internetowy bezprzewodowo |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam zapytanie do was.Czy założenie firmy oferującej internet drogą radiową ma jeszcze przyszłość dając ceny niższe niż konkurencja.Jestem sam w miejscowości i nie miałbym żadnej konkurencji oprócz neostrady.Tylko się zastanawiam czy za pare lat internet nie bedzie przypadkiem za 20zł i wszystkie drobne firmy upadną,co myślicie bo koszty załozenia tego interesu nie wymagają większej gotówki.Jedynie co trzeba to troche sprzętu założyc działalnosc gospodarcza złozyć papierki do URTiP i szukać klientów dając ceny niższe niż konkurencja.Wada tego może być to że klienci mogą ciagle narzekać bo wiadomo jak to jest z radiówkami.Teraz tyle możliwości dostepu do internetu jest że za głowe można sie złapać
patrzac na zagranice to internet jest tam zagrosze i to nie neo 256mb/s tylko 1mb/s
Według mnie już się wypalił taki internet.
podpisuje sie pod postem 'mf' , kiedyś na necie drogą radiową to byś kasę zrobił a teraz to .... :)
Pozdrawiam
Obejrzyj odcinek firmy o takim internecie. I pomysl nad restauracjami, kawiarenkami i podobnymi miejscami. Dla stalych bywalcow mozna zrobic dostep przez caly miesiac, a dla osob przejazdem dostep od 30 minut, bo yle sprawdza sie poczte, odpisuje na 2-3 maile i czyta kilka newsow.
Ja sie z wami nie zgadzam,mowicie ze pomyls sie wypalil...w wiekszych miastach moze i tak jest ale jak kolega pisze ze nie ma konkurencji to to jest swietny pomysl,bo to jest Polska i wazne zeby byl tani a nie koniecznie musi byc niezawodny.
U mnie w miescie 10tys dopiro od roku jest taki net,zalozycielami sa studenci ,ktorzy co miesiac wyciagaja po 20tys a internet funkcjonuje tylko u mnie w miescowosci i w innej oddalonej o 50km ok 12tys mieszkancow
|
|