|
Mam kilka pytań co do produkci pieczarek |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
ile idze na tym zarobic.Czy dla kogoś kto niema dużo kasy na początku jest możliwe jakoś zacząć ten interes.I jak znależ potecjalnych nabywców
Witam moj znajomy ma pieczarkarnie i powiem ci tak można dobrze na tym zarobić ale kiedyś szło zarobić wiecej teraz też można ale jest coraz wiecej pieczarkarni i trzeba miec zaklepanych odbiorców,najlepiej uderzać do pizzeri ponieważ oni potrafią wziąć nawet 70kg dziennie,,sklepów i na giełde.W tym tygodniu u znajomego zerwali 1,5 tony pieczarek niby duzo a niby mało 1kg masz w cenie hurtowej powiedzmy za 4zł do 4,50zł zależy jaki gatunek czy pierwszy czy drugi.Wada tego biznesu jest to że potrzeba dość dużych nakładów finansowych ale pieniadze nie dadzą ci jeszcze sukcesu dlatego że trzeba naprawde mieć duża wiedze na temat pieczarek i jak zrobić by nie stracic na biznesie.Pierwsza sprawa napewno jest hala gdzie bedziesz musiał miec troche miejsca by tam dawac cały ten torf na pieczarki ja na to mówie poprostu gnój heh założenie tego to kwestia wydatku okolo 6000-7000zł w zależności oczwyiśćie od wielkości hali.Druga sprawa to zatrudnienie ludzi najlepiej kobiet ktore beda zbierać pieczarki bo sam uwierz mi zajedziesz sie nie spiąc po nocach.Trzecia sprawa to chłodnia do składowania i magazynowania pieczarek.Czwarta sprawa to klimatyzacja bez tego ani rusz co kosztuje około 4-5tys zł bez tego możesz zapomnieć że co kolowiek ci wyrośnie tak jak pisałem trzeba mieć duża wiedze na temat produkcji pieczarek wystarczy ze bedziesz miał jakies bakterie i mozesz sie pozegnac z dochodami trzeba opryskiwac sciany czyscic same buty nawet jak sie tam wchodzi.Znajomy kiedys sie raz przejechał na czyms takim i stracił 6tys zł bo mu nic nie wyrosło przez zaniedbanie.Oprócz tego wszystkiego bedziesz potrzebował auta żeby je rozwozic no i wage.Także jeśli nie masz pieniedzy na tyle by wystartowac to sobie daruj bo tylko stracisz.Pozdrawiam
Ten kolega z malpka dobrze mowi tez znam troche temat najlepiej sobie kup ksiazke o pieczarkach jak chcesz wiedziec cos jeszcze ciekawego to pytaj na pw
|
|