Witam,
A ja mam taki problem. Powiedzmy, że mam pomysł na wlasny biznes + wystarczającą ilość kasy, to jak mająć to dalej się za to zabrać?
Nie chodzi mi tu o to jak otworzyć firmę na ten temat akurat jest dużo informacji. Moim problemem jest szeroko pojęte sprawdzenie czy ten pomysł ma szansę powodzenia. Tzn jak sprawdzić konkurencję, tylko tak w praktyce, co robić?
Jak obliczyć ile taki produkt ma kosztować, jak obliczać koszty, co względniać i jak to się oblicza, jakies artykuły na ten temat?
Jak szukać klijentów, skoro jeszcze nie ma samej firmy, skąd ma wiedzieć czy w to dalej brnąć. Chodzi mi o coś takiego jak "wstępnie przygotować sobie klijentów" tak żebym wiedział że jak jednka zacznę działać to będą odemnie kupowali? Czy mogę naprzykład zrobić stronę internetową jako reklame firmy której nie ma, a w międzyczasie wszystko uruchamiać, tak żęby potencjalny odbiorca mógł się zainteresować. Czy takie działanie jest legalne?
Jak kontaktować się z klijentem, wysyłać mu jakieś oferty, jesli tak to w jakiej formię? Może po prosty pisać/dzwonić że jest taka i taka firma która może zrobić dla państwa to i to, czy jesteście zainteresowani?
Myśle, że moje pytania wchodzą w ramy marketingu, o którym szczeże mówiąc nie mam za dużego pojęcia.
Bede wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam