|
Pomogę w ekspansji na rynku niemieckim! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Znam biegle jęz. niemiecki i realia rynku niemieckiego. Pomogę firmie w tłumaczeniu korespondencji handlowej, promocji firmy na rynku niemieckim, umieszczeniu bezpłatnej reklamy na niemieckich stronach itd. Przy okzji mam pytanie do zorientowanych: jakie warunki należy spełnić, aby móc importować z Niemiec do Polski artykuły spożywcze, kosmetyki itd.? Widzę, że na targowiskach ludzie sprzedają niemieckie proszki do prania i słodycze i robią na tym dobry interes.Prosze o kontakt na gg1538959 lub e-mail.
witaj. aby importować musisz mieć zarejstrowaną firmę i posiadać NIP europejski. Bez tego nie kupisz nic na wieksza skale. Poza tym sciągając do nas takie towary byś musiał tłumaczyć skłąd i inne takie rzeczy na polski język.
Co do rynku niemieckiego to by mi odpowiadał bardziej jakiś kontakt na odbiór hurtowy niż wchodzenie w szprzedaż detaliczną.
Mysle,że znalezienie jakiejś hurtowni spożywczej/chemicznej w internecie w pobliżu polskiej granicy to nie problem. Firmy nie mam, ale za to dużą chęć dorobienia do skromnej pensji. Czekam więc na Twoje propozycje i informację, w jakim województwie działasz. Ja mieszkam w Wielkopolsce (Grodzisk Wlkp.).
Witam, mieszkam w Niemczech i mam zarejestrowaną firme, może mogę jakoś pomóc.Sam też szukam jakiejś dobrej hurtowni z kosmetykami i ogólnie chemią a w Polsce odbiorców na różne rzeczy z Niemiec.
pozdrawiam
No to tak mieszkam w Miedzyrzeczu w Lubuskim i prowadze działalność i jestem płatnikiem vat. Nipu UE nie mam ale załątwienie to kwestia tygodnia lub dwoch. Arko hurtowni z kosmetykami i chemia szukasz w Polsce?? bo jak tak to moze cos bym zdziałał tylko musze wiedzieć o co konkretnie pytać. Moi rodzice prowadzili parę lat temu jeden z wiekszych sklepów chemiczno przemysłowych w mieście a kontakty zostały. I jeszcze co byś chciał przywozić z Niemiec?
Hurtowni szukam w Niemczech bo tutaj jest taniej i jakościowo lepsze.
Normalnie do Polski mogę wszystko sprowadzić tylko musi się znaleźć odbiorca na dany towar, i tak się zastanawiam co w Niemczech jest tańsze niż w Polsce i na odwrót.Jeśli macie jakieś pomysły to piszcie. Dużo tutaj czytałem o sprowadzaniu właśnie "chemi" do Polski i myśle, że to dobry pomysł ale na większą skale.Jak bede coś więcej wiedział to napisze.
Zajmuje się produkcją oprogramowania edukacyjnego w wersji polskiej i od niedawna niemieckiej, rynek niemiecki jest mi absolutnie nieznany. Dlatego Chętnie nawiążę z Panem współpracę. kontakt nrgg7888800
witam,jestem zainteresowany,poslalem wiadomosc na gg......,jesli ktos wspomógl by moja firme prosze o kontakt(oczywiscie na terenie Niemiec) bo w Polsce jak w Polsce idzie slabo.......(produkty skórzane)
pozdrawiam
Wszystkich zainteresowanych polecam własną osobę do nawiązania kontaktów w Niemczech. Sam jeżdżę po Niemczech, kupuję, przywożę do Polski z fakturą niemiecką. Koszt już od 100 zł od przesyłki. polecam. Zainteresowane osoby niech piszą na : gabi71@interia.pl. Posiadam szerokie informacje na temat zakupu w Niemczech w sklepach sprzedaży fabrycznej, tzw.: OUTLETS, praktycznie z każdej dziedziny. NP.: Bardzo tanie kosmetyki, pasty do zębów znanych marek itp. Pytajcie na maila odpowiem. Zapraszam do współpracy.
interesowałby mnie kontakt z firmami lub indywidualnymi odbiorcami instalacji kolektorów słoneczncyh z montażem jak myślicie mozecie mi pomóc?
Witam serdecznie
Firma moja zajmuje sieposrednictwem w zakupie odziezy na terenia niemiec. Mam dziesiecioletniedoswiadczenie w branzy tekstylnej. Chetnie pomoge i wprowadze panstwa w swiat mody,otwoze drzwi do renomowanych hurtowni producentöw odziezy chinskiej,wloskiej i niemieckiej. Do moich uslög nalezy : nawiazywanie i poszezanie kontaktöw z hurtownikami , zaköp i dostawa towarüw Obojetne czy macie panstwo juz dzalalnosc czy niesiecie sie z zamiarem jej otwarcia. Moje kontakty i doswiadczenie pomoga napewno w realizacji wielu planöw .
|
|