|
Tor kartingowy |
Tor kartingowy
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak w temacie co myslicie o takim pomysle, chodzi mi o tor kartingowy w halii tak by mozna bylo jezdzic caly rok. Z tego co wyszperałem w necie nie ma tego za wiele w Polsce, co o tym myslicie z jakim kapitałem poczatkowym trzeba by było wystartowac?
Świetny pomysł. A na dodatek sukcesy Roberta Kubicy tylko nakręcają koniunkturę dla tego biznesu.
u mnie w Radomiu jest tor w automobilklubie i jeszcze chyba ze 3 jest. Jesli nie ma u ciebie takich to interes dobry
Żeby ci wypalił interes, musisz spełnić wg mnie kilka warunków.
Przede wszystkim dobry sprzęt. Jeśli nie zainwestujesz w dobre gokarty, to nie zyskasz stałych klientów, a wydaje mi się, że w przypadku takiego biznesu może być ich całkiem sporo. Sam tor powinien być też sensownie ułożony. Nie wiem jak duża miałaby to być hala? W Gdańsku jest tor na parkingu pod multikinem i muszę przyznać że to kicha. Strasznie ciasno i wąsko, mało miejsc do wyprzedzania, dlatego tam się nie wybieram, bo nie ma zabawy. Jeśli już robić tor, to takim, gdzie można się ścigać i wyprzedzać, a nie tylko jeździć za sobą. Dobrym sposobem na przyciągnięcie większej ilości ludzi, byłoby stworzenie mini klubu dla dzieciaków i jakiejś mini ligi dla nieco starszych. Wiadomo - ludzie lubią dodatkową rywalizację i atrakcje, a dla dzieci zorganizowany czas. Wygląda na to, że sporo kasy trzeba włożyć w taki biznes, żeby prosperował on porządnie, ale myślę, że jeśli w okolicy nie ma nic podobnego, to może wypalić. Tym bardziej, że pod względem infrastruktury do różnych wyścigów w tym i gokartów, to nasz kraj jest sporo do tyłu..
Podniosły mnie na duchu takie opinie, jednak obawiam sie o potrzebny kapitał, jak myslicie czy z kapitałem 100tys zl mozna wystartowac w tej branzy, powiedzmy zaczynamy od 5 gokardów, czy tyle wystarczy na poczatek. Wydaje mi sie ze powinno wystarczyc na zakup sprzetu urzadzenie toru i halii. Co o tym myslicie?
Witam wszystkich interesuje mnie otworzenie toru gokartowego na wolnym powietrzu w mieście 80 tysięcznym jak ktos z Was jest oblatany w tym biznesie mógby udzielić paru wskazówek, najbardziej interesuje mnie to czy wogóle jest sens z takim czymś startowac w tak małym mieście i czy wogóle można bawić się w okresie zimowym oraz udzielić paru cennych wskazówek. Pozdrawiam
Mam taki pomysł (co prawda nie wpadłem na niego sam ale podpatrzyłem:)):
Robisz tor kartingowy na parkingu w supermarkecie z parkingiem podziemnym. W Bydgoszczy funkcjonuje taki pod Tesco. Kiedy bym tam nie był zawsze ktoś jeździ. Myślę, że taki hipermarket chętnie się zgodzi wynająć powierzchnię za niewygórowaną cenę. Teraz nie ma już jak na początku ery hipermarketowej, że trzeba pół godziny szukać miejscą-takie parkingi w wielu sektorach są praktycznie niużywane. Do tego nawierzchnia też jest często w takim miejscu odpowiednia do tego celu. Przemyśl to. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam
Moim zdaniem taki biznes wcale nie musi być sezonowy. Zimą tylko wylewać wodę na tor aby robił się lód - opony z kolcami i to dopiero jest frajda :grin: Hmm - trzeba by się poważnie nad tym tematem zastanowić.
Witam!
W moim 140-to tys miescie był taki tor ale działało to moze trzy miesiące i sie zwinęli.... Takze widzisz roznie to z tym bywa.... Tak czy inaczej tobie zycze powodzenia. Pozdrawiam
niezly pomysl tylko ile by trzabylo zainwestowac w taki tor gokartowy i czy mialo by to racje bytu w sezonie zimowym jak by nie bylo kubica zaczynal od gokartow
a ja mysle ze 100 tys powinno spokojnie starczyc , takie gokartyty wcale nie sa takie drogie jeden w bdb stanie cos koło 3-4 tys poszukajcie na allegro pełno tego tam, u mnie jest jeden taki bajer , tor zrobony z starych opon i klientela jest (właściciel jeżdzi BMW x3) wiec kasa na tym chyba jest.
Up Up Kubica znowu szaleje na torze wiec pomysł całkiem ciekawy czyż nie. Jakie moga byc z tego przychody? Po ile przejazdy sa w waszych miastach i jak wygląda ten biznes?
Ktoś tu wspominał o trójmieście że ciasno na parkingu i kicha ale juz jest październik a oni nadal istnieją z tego co mi wiadomo, więc.....?
odswierzam temat. Czy trzeba jakies licencje aby prowadzic taki interes?
Witam.
Mam pomysł na biznes - jednak nie wiem, jakie to są koszty. Chcę otworzyć kryty tor kartingowy cos w stylu tego na Bemowie i w centrum BLUE CITI lub IMOLA , nie wiem, jaki jest koszt takiego interesu? Jaki jest koszt zakupu gokartów, paliwa (ciekawe ile takie coś pali), części (opony), wynajęcie od jakiegoś centrum handlowego parkingu itd? Może ktoś z Was ma już taki tor i podzieli się ze mną informacją. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam SZTROPEK -- Proponuję dać więcej znaków zapytania na drugi raz, z pewnością pomoże w uzyskaniu odpowiedzi. Moderator
Jeśli pytasz ile kart spala-to jest akurat pestka.
Aby otworzyć taki biznes,to oprócz toru i kartów musisz uwględnić dobrego mechanika.Nawet nowe zawodzą. Używany go-kart w klasie 50cm,to żąd wielkości 4-5tyś zł Myślę ,że temat godny przemyślenia.Mam sentyment-w tym sporcie doszedłem do kat.popularnej. Będąc przejazdem w Belgii,raz uczestniczyłem w takiej zabawie-to naprawdę wciąga.Przez pewien okres przysyłal mi do Polski broszury i psełdo zaproszenia na organizowane przez nich eliminacje-zawody .Ten chwyt marketingowy również zasługuje na uwagę. Widzę to w ciekawych barwach,coś jak w Kerpen-miejscowość w niemczech,w której jest właśnie szkoła jazdy na kartach Schumachera.Przy tym ciekawa gastronomia. Dobra strategia marketingowa to podstawa. Życzę powodzenia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Tor kartingowy": - dotacja na tor kartingowy - Tor kartingowy / Gokarty - Dotacje na tor kartingowy? - TOR KARTINGOWY/kładowy+myjnia samochodowa - chciałbym zbudować tor kartingowy i samochodowy
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|