|
Tor motokrosowy!!! |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam co myślicie o takim pomyśle? Na 7 ha nieużytków terenów podmokłych itp. zrobić tor motokrosowy jakieś ścieżki gdzie można by poszaleć na quadach, krosach czy nawet jakimś terenowym autkiem. Oczywiście trzeba by kupić ze trzy quady do wyporzyczenia, czy nawet jakieś używane autko terenowe. Proszę was o opinie. Czy ludzie mają pieniądze na taką rozrywkę ? Czy znajdą się chętni ?
Pewnie się znajdą sam chętnie bym sobie "pośmigał"u nas tylko zwykły plac i troche błota żadna frajda ,oczywiście zalezne to też od miejsca w którym ma się znajdować tor ,jakie miasto ilu mieszkańców czy blisko do większych miast i od odpowiedniej reklamy.napisz coś więcej interes moze być ciekawy do tego dojdą róznego rodzaju zloty np samochodów terenowych ,imprezy dla firm itd ,mozliwosci reklamy też są spore i napewno coś z tego wyjdzie przy oczywiscie odpowiednim prowadzeniu tego.
U Ciebie miusicproject jest taki tor mtokrosowy? Ile kosztuje "pośmiganie" quadem? Napiszę kilka szczegułów. Więc tak tor znajdowałby się 25 km od 60000 tyś miasta w województwie mazowieckim. Dookoła jest kilka jeszcze mniejszych miast ale to już od 60 - 100km (trochę nieciekawie) Pole położone jest 2km od w miarę ruchliwej trasy łączącej miasta. Teren jest trochę podmokły ogromna polana (6-10ha) otoczona laskiem. Teren leży u boku wsi (300m dalej są zabudowania). Proszę piszcie co wiecie.
Witam ponownie ,więc jest u mnie coś podobnego ale innaczej niż ja to widze i to tu przedstawiam ,u mnie jest zrobione "przy okazji" jest to zaraz obok restauracji i kto m a ochotę moze sobie pojezdzic ale teraz praktycznie calkowicie rowny jest jedna jedyna gorka i to jeszcze rowna więc frajdy zero a cena 3o zł za pół godziny ,w Twoim wypadku chodziło mi o stworzenie czegoś profesjonalnego,miejsce nie jest rewelacyjne ale mysle z jednak mozna się skupić na tym większym mieście ale oczywiście napewno znajdą się jacyś "maniacy" z okolicznych wsi naganiający sami reklame bo będą sie cieszyc ze cos taskiego jest a wystarczy ze siąda przed internetem i pochwala si juz jakas reklama wiec oni tez wazni sa jak kazdy inny, ja zeby pojezdzic na dobrych gokartach jezdzilem 120 km wiec to pewnie nie problem ,chodzi mi o stworzenie takiego profesjonalnego toru włacznie z imprezami na które napewno znajdą się sponsorzy a tymbardzizej jesli zaangazuje się w to media co nie bedzie równiez problemem,więc dość czeste imprezy ,moze udostepnisz tor jakims pobliskim klubom motocyklowym raz za czas w zamian za reklame na ich stronie i ogolnie przekazywanie informacji o torze w gronie ludzi tym sie interesujących ,mozesz takze sprobowac imprez integracyjnych dla firm co tez sjest ciekawym pomysłem ,więc pomysłów napewno wiele tylko się tym zając;)
musicproject, mam jeszcze pytanie czy na tym torze u Ciebie jest jakieś zainteresowanie? Jeżdzą ludziska na quadach? Jeśli chodzi o tor który ja chcę zrobić myślałem właśnie o czymś takim z prawdziwego zdażenia. Usypać jakieś górki zrobić jakieś kręte przejazdy, wilcze doły, bagniste oczka, kawałek też i prostej. Do tego dorzucić jakieś terenowe auto uazika na początek czy coś podobnego.
Jezdzic czasem jeżdzą ale co to za jazda ;) kazdy narzekał'zawsze i jestem pewnie ze gdyby powstało takie miejsce u mnie ale z prawdziwego zdarzenia byłoby oblegane.Masz pomysł nie myślisz jak własnie częsć ludzi ktorzy tworza takie place jak u mnie bo tor to niezbyt odpowiednia nazwa na to co u mnie powstało jedyne co tam dobre to zloty własnie samochodów terenowych bo ludzie tłumnie przyjezdzaja je pooglądac ,mozna ciekawie spedzic czas jest wiele atrakcji ale to juz organizuje firma z zewnatrz Ty oczywiscie mozes zrobic to sam bo masz inne podejscie i jak stworzysz to tak jak mowisz i odpowiednio poprowadzisz i zareklamujesz napewno wszyscy bedą zadowoleni a Ty przedewszystkim ;)
musicproject, dzięki za opinie. Muszę się jeszcze rozejrzeć jak z pozwoleniami itp. Jak byś miał jeszcze jakieś wskazówki to pisz. Dzięki i pozdrawiam.
|
|