|
Totalny problkem z zamknięciem lub zawieszeniem |
Totalny problkem z zamknięciem lub zawieszeniem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam mam firmę od 2 lat , właśnie kończy mi się niższy ZUS , dlatego chciałbym zamknąć lub zawiesić z przewaga na zamknąć . I jak się dowiedziałem o tym spisie z natury to nogi się podemną ugieły , przez ostatnie 3 miesiące nie miałem dochodu , w 2009 miałem 14 000 przychodu , 7000 kosztów , Moje pytanie jest takie czy mogę np zawiesić firmę na 6 miesięcy a potem ją zamknąć ????? . Rozumiem że w tym czasie nie mam żadnego ubezpieczenia ???? , czy mogę się w tym czasie zatrudnić na etat luz zlecenie u człowieka z którym współpracowałem gdy miałem firmę (wystawiałem mu rachunki) . Jeżeli chciałbym zamknąc to jest jakiś sposób na nie płacenie tego podatku od remanentu ?/ dziękuję za info
Nie rozumiem jaki może być problem z końcowym spisem z natury. ???
To jest czynność, która przy niewielkich zapasach zajmuje kilkanaście minut.
nie chodzi mi o problem ze spisem , tylko z podatkiem który może z niego wyniknąć, mam działalność usługową , rzeczy jakie mi zostały to głównie 2 komputery drukarka nawigacja aparat telefony 2 , wlicząłem w koszty cos takiego jak np plazme i garaz blaszany czy to tez musze uwzglednic w spisie ????
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Totalny problkem z zamknięciem lub zawieszeniem": - problem z zamknięciem działalności gospodarczej - mam dobry pomysł i totalny brak pieniędzy - totalny nowicjusz chce zarobic i ma pomysl.
• Strona 1 z 1
|
|