Witam
Zacznę od opisania sprawy aby było wiadomo o co chodzi. Otóż prowdzę sklep internetowy ze wspólnikiem. Wpadłem na pomysł aby otworzyć do tego sklep stacjonarny. Jednak wspólnik nie jest chętny do otworzenia takiego sklepu, więc postanowiłem otworzyć go sam. Sklep stacjonarny będzie działał w tej samej branży co mój sklep internetowy. Jako, że w sklepie internetowym mamy kupione troche towaru i leży on po prostu w domu i jest rozsyłany do klientów czy mogę go wystawić w swoim sklepie stacjonarnym? Byłby on właśnością sklepu internetowego ale byłby również na wystawie w sklepie stacjonarnym. Zaznaczam, że byłby to dwie oddzielne działalności gospodarcze, jednak byłbym właścicielem oby tych działalności.
Wymyśliłem, że mogłoby to wyglądać tak, że w momencie jak klient kupuje coś u mnie ja kupuje to z mojego sklepu internetowego i sprzedaje w sklepie stacjonarnym.
Głównie chodzi mi o to czy w razie jakiejś kontroli w sklepie stacjonarnym nikt nie przyczepi się do tego ze leży w nim towar ze sklepu internetowego?. Tak jakby z innej firmy, której również jestem właścicielem