|
Towar z hipermarketow z konczacym terminem przydatnosci |
Towar z hipermarketow z konczacym terminem przydatnosci
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.chcialem sie spytac jaka szanse mialby u nas w pieknym kraju sklep ktory odkupowal by od roznych sklepow towar z konczaca sie data waznosci i sprzedawanie za duzo mniejsza cene.Hipermarkety towar przeterminowany wyrzucaja a szkoda by bylo marnowac zreszta mam w okolicy kilka rodzin ktorym bylo by to na reke gdyz nie sa zbyt majetne.wiem ze za granica taki system dziala.tak jak np. w Anglii sa sklepiki ktore jakos zgaduja sie z wiekszymi sklepami hipermarketami i innymi odbiera towar i sprzedaje go pozniej za ok 1 funta.Czy u nas cos takiego by przeszlo czy sa przepisy ktore nakazuja hipermarketom niszczenie towaru przeterminowanego uniemozliwiajac jego przekazanie i tansze sprzedanie????
Mylisz się. Markety już nie wyrzucają takiego towaru tylko w określonym czasie wystawiają go i sprzedają taniej. Są zawsze takie specjalne półki na ten asortyment. Sprawa dotyczy głownie spożywki, a zwłaszcza wędlin i mies, oraz nabiału i napojów, bo chemia i inne grupy mają długie terminy przydatności.
taaa niektórzy juz tą droga poszli....
brali końcówki terminów z hurtowni a na drugi dzień dostawali po gębie śmierdzącym serem lub innym baleronem....
Ty również nie wiesz do końca jak jest. Pracowałem w hipermarkecie i wiem jak jest. Zazwyczaj ściąga się towar z półki 2-3 dni przed końcem terminu ważności, ale nie da się uniknąć przegapienia czegoś. Nieraz znajduje się gdzieś na chłodni czy magazynie nawet paletę towaru i nie idzie tego wyprzedać. Osobiście widziałem nieraz znikające w kompaktorze 3 palety harnasia np.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Towar z hipermarketow z konczacym terminem przydatnosci": - jak wejsc np do hipermarketow - Udostępnienie cen produktów z hipermarketów - Prezentacja oferty hipermarketów na stronie www - Faktura z terminem płatności - Sprzedaż przed terminem otwarcia DG?
• Strona 1 z 1
|
|