|
Transport kruszywa |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chcę zalożyć firmę transportową. Dokładniej mam zamiar wozić piach lub inne towary sypkie na budowę wywrotkami z napędem 6x8. Mam w planach zakupienie nowej wywrotki i wzięcie jej w leasing. Nie chę się pakować w kamazy więc wolę od razu zaczynać od czegoś lepszego. Co myślicie na ten temat? Jak można zdobyć klientów i zlecenia? Czy czychają na mnie jakieś ukryte pułapki? Mam wszystkie licencje i pozwolenia.
Zlecenia możesz zdobyć ogłaszając się w lokalnej prasie i na składach budowlanych. Ewentualnie możesz "zatrudnić" się przy żwirowni jeżeli nie maja własnej ekipy transportowej i wtedy to oni by Ci dawali zlecenia gdzie masz zawieźć.
Ja myślałem żeby pracować pod koparką ew. na budowie. Myślę o tym aby pracować jako podwykonawca w jakiejś większej firmie. W planach mam otworzenie firmy która będzie robiła kompleksowe roboty ziemne i kupić jakiś placyk i tam kruszywo sprzedawać. Co o tym sądzicie? W jakich firmach szukać kontaktów?
Witam.
Jeżeli nadal jesteś zainteresowany zakupem naczepy, to polecam MEGE. Sam mam 2 naczepy, 1 z początku roku a 2 odebralem 2 tygodnie temu. Owszem można się przyczepić do kilku mankamentów, ale generalnie się sprawdzają i nie ma większych kłopotów. Moi znajomi też korzystają z MEGI. Ostatnie zamówienie zrealizowali w tydz.!! A cena nie uległa zmianie Pozdrawiam Salamon J.
|
|