|
Transport pytanko bo firma już w trakcie rejestracji |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
romek a Ty myślisz że ja nie wiem jak serwis krajowy zap*****la , ja jestem na miejskim! I o ten serwis mi chodziło zdarzają się strzały w kraj płacone od kilometra i to nieżle
No tak, w miejskim, to czas na dodatkowe zlecenia powinien się znaleźć.
Już myślałem, że w krajowym masz takie luzy.
Znacie kogoś kto ma mały zakład cegelniany?
Koledzy mam pytanko do was bo jeżdzicie to jesteśćie w temacie , jakiego busa warto kupić mam na myśli rocznik 2002/03 .Myślę nad fordem, [tranzit] fiat ducato] czy masteram ,może macie jakieś doświadczenia z tymi autami to napiszcie z góry dzięki
Rozmawiałem swego czasu po CB z kolesiem który jezdzi dla jakiegos duzego marketu-GEANT bodajze, jezdzi z bratem,razem maja dzialalnosc, maja nowego sprintera, z zabudowa jak izoterma, ale sama paka w srodku bez chlodni, biora 1,25 za km i mowil ze kreca na mc ok 17tys km, wiec mozna policzyc ze po odliczeniu kosztów troche im zostaje, ale mowi ze maja tez drugiego busa, bo zawsze musi byc zapas gdyby ten sie popsul, tym drugim jezdzi brat po okolicy i łapie fuchy, a on , gdy rozmawialem z nim w piatek mowil ze wyjechal w poniedzialek i tak non stop, wiec trzeba sie opracowac...
Najlepiej kupić kontenera, marka mało istotna. Ja bym wybierał takiego ze zwykłym dieslem.
A mógłbyś powiedzieć coś więcej jak on zawiązał tą współpracę? Bo mam zamiar wydzierżawić auto i też bym z chęcią w coś takiego wszedł.
Dlaczego kontenera? Ja się zastanawiam nad blaszakiem maxi :) A zwykłego diesla piszesz pod kątem taniej wschodniej ropy?
Bo kontener jest większy.
Bo zwykły diesel jest tańszy w naprawach i mniej psujący się.
ja tez mysle o takiej wspolpracy tylko niewiem zabardzo od czego zaczac tz. do kogo sie zglosic probowalem dodzwonic sie do DHLu ale mi sie nieudalo wiec napisalem maila ale nieotrzymalem odpowiedzi bede probowal nadal a moze ktos z was ma wlasnie kontakt z osoba ktora wlasnie tak jezdzi dla firmy kurierskiej lub wlasnie jak kolega wspomnial dla jakiegos marketu bylbym wdzieczny za informacje
romanserwis jak tam radzisz sobie po zmianie auta niemasz problemow z zamowieniami ? jesli mozesz podpowiedz cos odnosnie pozyskiwania klientow w tego rodzaju uslugach w sytuacji gdy jezdzi sie na wlasna reke z gory dziekuje odnosnie samochodu to mysle ze turbodiesel w tych czasach nie jest zbyt uciazliwy w obsludze nawet jesli padnie turbina to niema problemu z wymiana na uzywana natomiast jesli chodzi o nadwozie rzeczywiscie kontener jest wiekszy tylko samochody z tymi nadwoziami sa chyba sporo drozsze od blaszakow
Hmm to tutaj dużo zależy moim zdaniem od osoby. Ja zrobiłem ok 200 tys km TDI i oprócz przeglądów i standardowych zużyć nic nie robiłem :) Ale jeśli możesz to opowiedz co nie co jak to się ma jak sie jeździ dla kuriera i jak Ty sobie radzisz jako wolny strelec (jak zdobywasz zamówienia, jakie stawki, jakies przetargi)??
proponuje galerie mebli odwiedzic tam mozna zalatwic sobie duzo zlecen na elitarne meble dla bogatych klientow kiedys pracowalem w takiej czasem mialem za jeden dzien na czysto 500 zl robilem 3 klientow na raz pozdrawiam
mozesz trochę szerzej o tym napisac?
Mam pytanie dot. startu w takiej działalnosci...
Jeśli mam działalność gosp. a dokładnie spółkę, i zakupię odpowiedni samochód to mogę ruszać po zlecenia? jakie pozwolenia lub licencje są potrzebne? Bardzo proszę o fachową odpowiedź kolegów którzy siedzą w temacie.
na transport samochodem dostawczym o DMC do 3,5 T nie potrzebujesz żadnych zezwoleń.
|
|