|
Transport towaru |
Transport towaru
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam chcialbym sie dowiedzieć ile kosztuje przesylka paczki (chyba z 5 kg chodzi tu o komputer wartosci 700 dolarow) z chin do polski. Chodzi mi o to zeby nie bylo za drogo. Chodzi mi o firmy Fedex i DHL. Przy okazji jakich dodatkowych kosztow moglbym sie spodziewac typu cło i VAT i jakie dokumenty musialbym przygotowac? Prosze o odpowiedzi.
Już w innym wątku odpowiedziałam
Co 0 a Vat 22%. Te należno sci liczone są od wartości komputera plus koszty przesyłki.
dzieki za odpowiedz
a jakie dokumenty musialbym przygotowac bo jestem w tych sprawach kompletnie zielony, nic o tym nie wiem bo pierwszy raz mam zamiar zaimportowac cos z chin
a co to za komp za 700 USD EXW ? Używany PC?
Do odprawy celnej ,nawet jeśli to lapek-będziesz potrzebował Faktury zakupu od chinola,plus fakturę za fracht,który pewnikiem będzie po Twojej stronie.Generalnie Invoice powinien być dołączony do przesyłki a Ty zrobisz tylko tłumaczenie Faktury dla AC ,potem zapłacisz jeszcze tylko za usługe,opłaty lotniskowe,prowizje i jak to wszysto opłacisz to dostaniesz sprzęt......Tak jak pisała Ci wcześniej "persja" czyli jakaś osoba "w temacie". A dlaczego DHL,FED-EX? przecież to masakra jakaś jest ?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|