|
Troche rozwagi |
|
Strona główna forum
‹ GPW
‹ Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Widze ze osobnicy typu jenny zadomowili sie na stale na tym forum. Kiedys prowadzilem z nimi dyskusje zeby obnarzyc ich glupote i niewiedze teraz juz mi sie nie chce. Zanim polecicie kupowac akcje i kierowac sie radami i opiniami takich osob radze zerknac na fakty. Masywne spadki, zle nastroje na rynkach, w USA bardzo nerwowo, zloto bije rekordy, plus w mediach (onet,wp, gazety codzienne...) mnostwo artykulow o spadkach i umazaniu jednostek w funduszach-czlowiek to zwierze stadne jak jest bombardowany takimi wiadomosciami sam sie tak zachowa. Tu naprawde nie trzeba byc bystrzakiem zeby sie zorientowac w sytuacji. Radze kupowac bardzo ostroznie i nie przeznaczac na to calej gotowki. Dzisiejsza sesja tylo to potwierdza. Pomyslcie o wiekszej dywersyfikacji portfela np. inwestycje w ciekawe pomysly internetowe itd itp.
Jego (jej?) musze akurat bronić. Uwzględniając split wciąż są do produ na swoim Fonie... powiedziałem mu co prawda "pogadamy za rok" i to podtrzymuję. Bardziej wkurzaja mnie ludzie typu: "jestem za głupi/leniwy (niepotrzebe skreślić) żeby rozwinąć prawdziwy biznes lub wziąć się za pracę, mam 1000 złotych, chciałbym grać na giełdzie - co zrobić?" Oraz oczywiście osobna kategoria: naganiacze na fundusze piszący o wynikach historycznych... ehhh;/ Dzisiejsza sesja pokazuje to o czym pisalem. Najwieksze obroty w tym roku plus masywne spadki. Rozwaga jest wskazana teraz jak nigdy wczesniej. Co do dyfersyfikacji ludzie nawet za monety sie wzieli. Widzialem dzis kolejke przed NBP szok.
Spoko spoko;] dziś key reversal day (dla niedouczonych: kluczowy dzień odwrotu). Korekta będzie piekna;]
|
|