|
Tuning samochodowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym otworzyć sklep internetowy z częściami samochodowymi do tuningu, jak myślicie czy to dobry pomysł? Szukam również hurtownika od którego mógłbym kupować te części. Moje gg 1480777
a wiesz juz jak bedziesz chcial sie rekoamowac jaka bedziesz mial domene jaki masz kapital jakies szacunki zyzkow itp.
skad mam wiedziec czy to wypali skoro nie wiem jak chcesz to zrobic. Na wszystkim idzie zarobic ale jesli kopiujesz juz cos istniejacego to bardziej wazne jest to jak chcesz na tym zarobic a nie to na czym chcesz zarobic (o ile mnie rozumiesz) Mozesz zrobic zwykly sklep z tanimi latwo dostepnymi produktami wpolsce z kiepska reklama i nic nie zarobisz a mozesz odwalic sklep z bardzo szeroka gama produktow dostepnymi nie tylko w polsce ale i za granica zrobicdobra reklame i tez wcale nie musi wypalic ale to juz ma wieksze szance. Wszystko zalezy jaki masz kapital czy wogole wiesz za co chcesz sie wziasc masz jakas wizje swojej dzialalnosci... Podejrzewam, ze nie masz takiego kapitalu jaki byl by potrzebny i powiem ci szczerze ze sam sie nad czyms podobnym zastanawialem i doszedlem do wniosku ze przy malym kapitale najlepiej nastawic sie na jedna marke moze nawet jeden mogel poszukac klubow motoryzacyjnych ktore lubia sie bawic w tuningi swoich aut sprawdzic skad i w jakich cenach co kupuja i samemu zajac sie posrednictwem. A na pomysl wpadlem bo sam naleze do takiego klubu. Widzialem gdzies fotki przerobionego takiego samego samochodu jak moj i psodobal misie zderzak wiem ze byl specjalnie dedykowany do mojego samochodu jednak nigdzie go nie moglem znalesc. dopiero za granica i wtedy zrezygnowalem z zakupu. A przezucajac oferty sklepow tuningowych wszystkie raczej byly ukierunkowane na wszystko a w efekcie nie bylo tam nic... dobrze przeanalizuj swoj pomysl opisz go i jeszcze raz zadaj to samo pytanie to moze wiecej osob ci cos napisze pozdrawiam
|
|