|
Tworzenie stron www - strona 2 |
Tworzenie stron www
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Jesteś pewien że potrzeba jest Ci do tego firma?
No właśnie nie wiem czy potrzebna mi jest do tego firma.....
A jakie są inne ewentualności?
Wszystko zależy na jaką skalę chcesz się reklamować
Moze by zacząc od prac na umowe o dzieło lub umowa zlecenie? dokładne informacje na pewno poda ci jakies biuro rachunkowe lub doradca podatkowy .Na pewno bedzie to lepsze rozwiązanie na poczatek niz otwieranie od razu DG, z czasem bedziesz miał wiecej wiedzy na temat twojej działalnosci itp słowem bedziesz wiedział czy warto otwierac DG.
Ja obecnie jestem w etapie przechodzenia z umów o dzieło na firmę.
Najpierw porób strony na umowy, potem jak będziesz miał z tego już dobre pieniądze załóż firmę. Wiadomo, firma większe możliwości itp. Dużo firm które tworzą strony szukają takich ludzi jak Ty. Wystawiają Ci umowę, a Klientowi fakturę. Zarabiają na różnicy :) Często dużej. Podatków itp. się nie bój. Dobre biuro rachunkowe + kilka książek (żebyś mniej więcej wiedział o co chodzi). Potem prę miesięcy prowadzenia firmy i już wszystkie podstawowe sprawy będziesz znał doskonale. Do tego Internet :)
Witam wszystkich
luzik Panowie jeśli chłopak chce zarabiac to niech zarabia.Dzieciaki czy mlodziez dorabiają sobie na własne wydatki..jedni zbieraja truskawki,inni roznosza ulotki a ci bardziej zdolni tworzą www..Jesli to jego pasja to niech ją rozwija a że przy tym zarobi? tylko pogratulowac
Jak na 13 lat ma dobrą składnię , wątpię aby 13 latek był w stanie stworzyć strunę w css, pozycjonowanie. Zrobić każdy zrobi ale żeby to miało ręce i nogi ... Stary moja rada taka masz mamę i tatę jak masz komputer to dowód że niczego Ci nie brakuje. Nie pijesz nie palisz zatem kasy Ci nie trzeba. Programuj dla siebie nie dla kasy będziesz dobry ktoś Cie znajdzie a wtedy ... za moją rade zapłacisz mi 500.000zł CO MIESIĄC ;]
Jestem trochę starszy niż kolega, a dokładniej mam 17 lat. Sam kiedyś próbowałem zacząć tworzyć strony WWW, ale nie wiedziałem jak zacząć. Może poradzicie coś w tej sprawie?
Tworzenie stron www to teraz naprawdę ciężki kawałek chleba. Bez dobrego portfolio nawet nie ma co startować.
Przede wszystkim trzeba być dobrym grafikiem. Strony odpychającej wyglądem nikt nie zakupi. Co do tego jak zacząć to wymienię po kolei: -html -xhtml -css -obsługa flash -php [bardzo się przydaje] -bardzo duża wiedza na temat pozycjonowania stron internetowych Jeśli gdzieś się pomyliłem proszę o poprawę :p bynajmniej u mnie tak to wyglądało.
Witam,
Mam parę pytan, jak do tej pory " na czarno " robię strony www i klienci są zadowoleni i przynosi to zyski. Chciałbym otworzyć własną firmę z sieedzibą w moim domu. Pytania takie, - co muszę zrobić żeby otworzyć firmę - ilę muszę przyszykować pieniędzy na start mając swój sprzet ( komputer itp) ( ile muszę zstawić w urzedach) - czy mogę się starać o dotacje z unii a jeśli tak to ile i naczym to polega - ile trwa załatwianie wszystkich "papierków" Nie pytam czy to dobry pomysł, początki zawsze są cięzkie, jestem zdeterminowany, mój umysł jest pełen pomysłów.
1. wpis do ewidencji, nip, regon 2. czy sam komputer ci wystarczy? ...zwróć uwagę że przy takiej działalności powinieneś mieś oryginalne oprogramowanie - z piratami bym nie ryzował, bo przy kontroli - puszczą cię z torbami 3. możesz starać się o dotację z P.U.P - na otworzenie dg. 4. czas papierków - około tygodnia
Witam.
Co myślicie o firmie zajmującej się projektowaniem i pozycjonowaniem stron w internecie? Nie mam wykształcenia z tym związanego czy doświadczenia, ale szybko mogę nadrobić szkoleniami z tego zakresu. Najważniejszymi elementami tego pomysłu są: niska cena za zwykłą prostą stronę dla mniejszych firm. Mam doświadczenie w sprzedaży różnych produktów i to jest niewątpliwie moja mocna strona. w tym pomyśle najważniejsze chyba jest małe ryzyko. czyli niewielkim kosztem można rozkręcić temat. jedyny poważny koszt to szkolenia potem stałe to zus, tel. i benzyna. jest to chyba branża dość perspektywiczna i chłonna więc pomyślałem że można spróbować się w nią wstrzelić. proszę o jakieś sugestie i najlepiej krytyczne uwagi:P
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|