|
Tygodnik w html-u na cd i w netcie |
Tygodnik w html-u na cd i w netcie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Wersja B małej lokalnej reklamy . w gazecie znajdzie sie ogłoszenia auto-moto opowiadania żarty dzikie pomysły na biznes i wszystko czego tu nie wolno, reklama ,banery , prezentacje towarów i usług , życie regionu, postanowienia miasta, biuro dla bezrobotnych ( oferty z pośredniaków z okolicy )
jak chcesz robic cos w html-u to umiesc to w internecie a nie na CD, dla mnie pomysl porazka, co innego na stronie. Jesli nie ma juz takich poratli w okolicy to mialbys szanse na powodzenie, koszty wykupu domeny utrzymania servera to nie tak duzo sianka (pewnie max 150pln/rok, jesli nie mniej bo widzialem domeny za 1pln o wykupienia)
Witam
Za miejsce na serwerze 1GB oraz rocznym limicie transferu 300GB trzeba zapłacić mniej więcej 150,00zł rocznie. Trzeba się zastanowić czy 300GB starczy na rok czy też taki pakiet trzeba będzie z czasem trzeba powiększyć. Do tego trzeba doliczyć koszty stworzenia takie serwisu internetowego (prosty oraz koszt utrzymania czyli dodawanie nowych informacji, administracja nad już istniejącymi oraz administracja nad samą spójnością serwisu (baza danych, struktura strony). Nakład pracy który należy poświęcić w takim projekcie zajmie cały roboczodzień tak więc praca na cały etat. Projekt na pewno przyniósłby przychody w przypadku jeżeli będzie duże zainteresowanie serwisem - wtedy przychody wpadają z reklam, zleceń stałych itp. Pytanie tylko czy będzie zainteresowanie. Pozdrawiam Marcin
Zapomniałem dodać że stworzenie strony internetowej w zależności od funkcjonalności to koszt rozpoczynający się od 2 500,00zł a kończący bardzo wysoko.
Pozdrawiam Marcin
na allegro mozna calkiem tanio wykupic serwer na rok, najtansze okolo 20pln, przy zalozeniu ze strona bedzie wlasnej "produkcji" to koszty rozruchu sa naprawde niewielkie.
tak na prawde problem stanowi dobre wypozycjonowanie strony i tu sie zaczynaja schody i koszty:)
to może zajme sie tylko pisaniem takich portali bo dla mnie to już betka tylko łącza niemam łącze sie przez modem 115kb / s czyli tel komórkowy a jeszcze jedno zleceń też jak na lekarstwo bo każdy chce papierek ukończenia szkoły a ja samouk jestem dlatego pomyślałem o cd zeby na serwer nie wchodzić i zeby o szkołe nie pytali bo to irytujące jak człowiek umie tyle co po szkole a papierka nie ma i dla tego zleceń nie dostaje (pisze tak ogólnie)
talent z Ciebie :] w tym tygodniu to już drugi twój biznes :P malowanie dziecięcych pokoi no i to :P a o poprzednich nie wspomnę :P
bo umie to robić szkołe w której sie uczyłem to chyba 6razy całą malowałem pozatem szukam czegoś dla siebie no i w końcu piotrgeniusz jestem ;0) no nie nik zobowiązuje do ............
W sumię pierwsze słyszę aby przy zleceniu na stworzenie strony ktoś chciał papier na ukończoną szkołę/studia.
Podstawową kwestią jest działalność gospodarcza - bez tego nikt o większym budżecie nie da zlecenia osobie niezarejestrowanej. Po drugie jeżeli ma się wiedzę w zakresie projektowania stron to nic nie stoi na przeszkodzie aby zacząć bawić się w licytowanie zleceń. Nie wiem czy można tu podać adres serwisu na którym są licytacje zleceń dotyczących informatyki - jeżeli można to adres moge tutaj wrzucić - jeżeli nie to mogę podesłać na PW. Tak czy inaczej informatyka właśnie jest dziedziną gdzie w 90% przypadków papier jest całkowicie nieważny - liczy się doświadczenie oraz wiedza która się posiada. Ja swoją pracę zaczynałem jeszcze na studiach ale z doświadczeniem które zdobyłem własnie podczas indywidualnych zleceń - nikt nie pytał nigdy o papier. Teraz studia przerwałem bo nie ma czasu na nie - za dużo obowiązków w pracy i zleceń jako freelancer. Pozdrawiam Marcin
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Tygodnik w html-u na cd i w netcie": - Sprzedam Tygodnik reklamowy - PMPG z prawami do znaków OZON i Tygodnik OZON - HTML do aukcji allegro - [szukam] Praca, newsy, html - Stworzenie strony w kodzie html
• Strona 1 z 1
|
|