|
Tylko dla mężczyzn |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich serdecznie i gratuluję tego forum.Jestem nowym użytkownikiem i jak wiekszość zwracam się do Was z prośbą o ocenę mojego pomysłu,rady i wskazówki za które z gory dziękuję.Mój pomysł przedstawia sie tak:każdy z Nas mężczyzn wie jak trudno jest wybrać i kupić swojej (badż nie swojej :smile: ) kobiecie jakis upominek lub prezent a okazji do takowych zakupów jest wiele (urodziny,imieniny,rocznice,dzien kobiet, walentynki itd,itd) a i sklepow do takich zakupow nie brakuje,bo praktycznie wiekszosc sklepow skierowana jest do kobiet a mimo to my męzczyzni mamy klopot co,gdzie i jak kupić.Lecz nie mamy jeszcze tak zle,gorzej maja kobiety.Sklepów dla mężczyzn jak na lekarstwo a i nasze damy nie bardzo wiedza co nam sprawi radość ( ileż to razy każdy z Nas dostal nie trafiony prezent).Pomyślałem więc aby otworzyć sklep w którym znalazłyby sie gadżety ktore stanowiłyby świetny prezent dla faceta bez wzgledu na wiek. I tak,widze tu nastepujący asortyment:zestawy kosmetyków,męską biżuterię,koszulki ulubionych klubów piłkarskich,zegarki,bryloki do ukochanych samochodowych kluczyków,skórzane nie banalne paski do spodni,zapalniczki,cygara,scyzoryki,mp3,ipody,może alkohole ale te droższe pięknie zapakowane,dlugopisy,ciemne okulary,kosmetyki do samochodów,elektryczne maszynki do golenia i wszystko to co każdy z Nas chciałby dostać + doradztwo wyboru i oczywiście pakowanie prezentów gratis.Chciałbym aby z tego sklepu korzystali także sami faceci,żeby nie musieli chodzić po wielkich marketach lub nielicznych sklepach aby znaleśc cos dla siebie.Zaznaczam,że towar niebylby z najniższej połki cenowej (zależy Nam facetom na jakości) ale i nie najdrozszy chyba że sprowadzany indywidualnie pod klienta. Prosze o rady i sugestie, także od płci pieknej co do pomysłu i asortymentu oraz wszelkie słowa aprobaty i krytyki mojego pomysłu. Dodam że mieszkam w 45 tys.mieście,prężnie rozwijającym się,konkurencji brak. Pozdrawiam i czekam,Porter.
Pomysł jest OK. Jednak asortyment poszerzyłbym także o sprzęt dla majsterkowiczów, np. narzędzia dobrych firm (np. Stanley), elektronarzędzia, itp. Sam chętnie odwiedzałbym taki przybytek gdyby tylko istniał w mojej okolicy.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
witam
Pomysl sklepu z takim asortymentem wg mnie bardzo trafiony. ja np nie nawidze chodzic po marketach i galeriach zeby sobie kupic np. ...pasek do spodni albo fajna zapalniczke, wiec gdyby byl taki sklep ze "wszystkim" w jednym miejscu to bez chwili namyslu poszedlbym tam!! nawet do kumpla ostatnio szedlem na impreze i chcialem mu cos kupic nic mi nie zostalo jak odwiedzenie monopolowego i 0.7 dobrej wodki:/ (no nie powiem zeby sie zmarnowala:p) a co do asotrymentu...cygara...koniecznie!! wg mnie bardzo dobry pomysl!! pozdrawiam i zycze sukcesów!!
ja bym jeszcze stojak z prasą dla mężczyzn dorzucił
czesc
mi rowniez podoba sie ten pomysl, ale jak sie nie myle taki temat (lub bardzo podobny) byl juz poruszany na forum, wiec prawdopodpbnie nie bedziesz pierwszym ktory by taki sklep zalozyl. Pozdrawiam i zycze udanych biznesow :)
Dzięki bardzo za sugestie i rady,napewno skozystam.Szkoda,że żadna kobieta nie wypowiedziała sie jak taki pomysł wygląda od strony płci pieknej.Zastanawiam się czy na sprzedaż takiego lepszego alkoholu,pakowanego w te piękne tuby bądz skrzyneczki drewniane lub jeszcze wymyślniej,potrzebna jest koncesja? raczej jest potrzebna,prawda? Ciekawe czy to bedzie problem aby ją otrzymać. Prosze Was jeszcze o dodawanie pomysłów co do asortymentu,aby było tam wszystko co Nam do życia jest potrzebne :grin: Myślicie,że powinienem się także zastanowić nad utworzeniem takiego sklepiku w sieci? Szkoda tylko, że niemam pojecia jak się taki wirtualny sklep tworzy i czy potrzebne sa również zezwolenia czy koncesje takie same jak w przypadku sklepiku w realu??? Czekam na Wasze opinie i rady,pozdrawiam i zycze bezpiecznych powrotow do domów z cmentarzy.Porter.
[ Dodano: Pią Lis 03, 2006 11:43 am ] Witam.Dotarło do mnie,że jednak mój pomysł to nie jest strzał w przysłowiową dziesiątkę i jak to u mnie czesto bywa zniecheciłem się lekko bo ryzykować nie lubię.Co mnie zniechęciło? Ano,mój post oglądnęło 1018 osób a odpisały 4 dobre duszyczki czyli gdybym miał juz taki sklepik weszłoby do niego z zainteresowaniem bardzo bardzo malo klientów a ilu by cos kupilo??? A szkoda,bo myślałem że to dobry temat na biznes :cry:
dla mnie pomysł ok tylko czy to przypadkiem nie powstanie poważnej wielkści hala ze stoiskami? jeżeli ma się połaczyć koszulki klubów sportowych z wirtarkami czy akcesoriami samochodowymi to jednak trzeba zrobić jakiś podział a to zajmuje trochę miejsca.. tym abrdziej ze nie postawi sie na półce dwóch rodzajów szamponów, wosków i plaków.. potrzebny jest asortyment, to samo w przypadku innych gadżetów... oczywiście kobiety mogłyby skorzystać z tego sklepu ale przede wszystkim mężczyźni, jednak tak jak napisałem trochę przeraża mnie róznorodnośc artykułów...
Ten pomysl nie jest nowy, takie dzialalnosci sa wrecz powszechne, nawet sekunde temu, w reklamach google na stronie widzialem jakies szesc linkow do tego typu dzialalnosci....
Poza tym wpisz w google upominek np kilkaset tysiecy hasel, glownie sklepy tego typu, nie wiem czy warto sie ladowac w taka konkurencje. hmm... ale wybor nalezy do Ciebie :) pozadrawiam Dawid
Od strony płci pięknej: bardzo dobry pomysł. Naprawdę masz dużo racji, nie mamy pjęcia co kupować swoim facetom. Święta dopiero za miesiąc, ale kobiety juz zaczynają buszować po sklepach, bo wiedzą, że z prezentem dla partnera nie będzie łatwo. Powodzenia
Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie a zwłaszcza od jedynej kobiety. Jestem w trakcie szukania lokalu w moim miescie i myśle że wustartuje jeszcze pod koniec zimy lub na początku wiosny. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia.
To jeden z ciekawszych pomysłów jakie widziałem na tym forum. Myślę, że większość klientów będą stanowiły kobiety co przecież nie jest takie złe. Ważne jest natomiast, tak myślę, aby sprzedawcą był facet, który każdej damie pomoże coś wybrać dla swojego chopa. Powinien być w sklepie towar z klasą i na pewno nie tani.
Życzę powodzenia
witam
zastanawiam sie od jakiegos czasu nad ciekawym biznesikiem, i nie ukrywam ze sklep, w ktorym znajdowaly by sie tylko produkty dla mezczyzn to jedna z opcji zamierzam troche popracowac nad tym pomyslem i byc moze wkrotce go zrealizowac prosze o kontakt i rady od osob ktore juz wystartowaly...
|
|