|
Tylkogrosz - perpetum mobile |
Tylkogrosz - perpetum mobile
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Jakiś czas temu trafiłem na tą stronkę. Według mnie jest to maszynka do zarabiania pieniędzy. Czytałem że większość produktów dostają za darmo od producentów w ramach reklamy. Wyliczyłem że na jednym produkcie (telewizor LCD o wartości 3tys. zł) zarobili około 20tys. zł. Według mnie powinny tam być jakieś ograniczenie, bo niektórzy ludzie naprawdę wydają dużo pieniędzy na te aukcje, jedno podbicie kosztuje od 2zł do 3zł. Co myślicie o tej stronce? Raczej konkurencja dla Allegro niewielka.
Pomysł nowy na naszym rynku i raczej konkurować będzie z podbij.pl a nie Allegro bo to zupełnie inny typ akcji. Ale rozwiązanie samo w sobie nie jest nowe (bodajże w Niemczech był pierwszy taki serwis aukcyjny - ale głowy urwać sobie nie dam :)) i skoro rozwija się w różnych krajach to widać, że pomysł jest trafiony.
Obserwuję od pewnego czasu podbij_pl i tylkogrosz_pl
Zdecydowanie tak jak mówicie na tylkogrosz_pl dużo więcej zarabiają, 1 podbicie to minimalnie 2,2zł natomiast w podbij_pl 1,22zł z tą różnicą że podbij_pl jest dużo bardziej "emocjonujące" i zakrawa na hazrd tylkogrosz_pl - aukcja trwa zazwyczaj 3 min i podczas tego czasu jeżeli nikt nie zalicytuje to przedmiot dostaje ostatnio licytowana osoba, jeżeli ktoś zalicytuje to idzie to dalej. Oczywiście może licytować kolejna osoba. Zmiana jest o 1gr, czyli jeżeli końcowa cena przedmiotu wyniosła po podbiciach 20zł to w rzeczywistości użytkownicy wydali na serwis co najmniej 4400zł w podbij_pl zmiana po zalicytowaniu wynosi 10gr, ale tu inaczej odliczają czas, czas idzie wstecz, a za podbicie do ceny doliczane jest 10gr i 10 sekund czasu zazwyczaj. Tu jeżeli cena końcowa wynosi 20zł to użytkownicy wydali na serwis 244zł Oczywiście w zależności od rodzaju aukcji trzeba przedmiot wykupić za wylicytowaną cenę lub za określoną kwotę. W tylkogrosz jest jeszcze coś takiego jak cash back, czyli dla 2 i 3 osoby najwięcej razy licytującej które nie wygrały aukcji zwracane jest część podbić. Oba portale moim zdaniem są maszynką do zarabiania pieniędzy wykorzystujące skłonność do hazardu. Wszystko zależy od ich popularności, na pewno powstanie ich dużo więcej w przyszłości, ale nie wiadomo czy będą również przynosiły takie zyski. Pozdrawiam
To daje nam wszystkim związanym z e-biznesem nadzieję, że następny duży projekt będzie naszym pomysłem!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Tylkogrosz - perpetum mobile": - PERPETUM MOBILE - perpetum mobile ;) - perpetum mobile - Perpetum mobile - Perpetum Mobile odnosnie starego cuda
• Strona 1 z 1
|
|