wyobraż sobie ze negocjuje warunki:) tez ma pośrednictwo finasowe i kilka biur
Pozdrawiam
|
Ubezpieczenia - strona 2 |
Ubezpieczenia
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
wyobraż sobie ze negocjuje warunki:) tez ma pośrednictwo finasowe i kilka biur
Pozdrawiam
Witam!
W odpowiedzi na wiadomości Pani Mila1982 - dla osób które czytają powyższe posty (które nie za dużo dają do zrozumienia) a chcą otworzyć pośrednictwo ubezpieczeniowe, wypisze dlaczego warto współpracować nie bezpośrednio z firmami ale poprzez inne multiagencje. Współpracując bezpośrednio z firmami ( wieloma) prowzdzimy już wtedy multiagencję a prowadząc multiagencję mamy obowiązek mieć wykupione ubezpieczenie OC multiagenta, które nie jest tanie. Dodatkowo każda firma będzie narzucać tzw. plany. Czyli wyrobienie danego przypisu w danym okresie ( może być miesięczny, kwartalny, roczny itd.). Nie wyrobienie planów skutkuję zerwaniem umowy. Jeżeli ktoś będzie zajmował się profesjonalnie ubezpieczeniami i będzie miał kilka biur to oczywiście jak najbardzie może współpracować bezpośrednio z firmami ale z drugiej strony musi zatrudnić min jednego pracownika do tzw rozliczeń polis prowziji itd. Podpisując umowe z inna multiagencją nie mamy tego problemu, ponieważ to już w ich gestii leży rozliczanie innych agentów współpracujących. No i oczywiście najważniejszy argument - wynagrodznie prowizyjne. Jedna wielka multiagencja zrzeszająca około 150 swoich pośredników może dostawać w danej fimie np. 15% prowizji ( ze względu na milionowe roczne przypisy dla firmy) a współpracując bezpośrednio z firmą robiąc mały przypis dostaniemy od firmy góra 8-9%. Multiagnecją z którą byśmyh współpracowali nie zabierze nam więcej jak 2 do 3% od prowizjii którą otrzyma ( czasami nie zabiera wcale). Czyli zastanówmy się - współpracując z multiagencją dostajemy wyższą prowizję, nie mamy problemów z rozliczaniem a do tego zawsze mamy do kogo zadzwonić. POZDRAWIAM Multiagencja DGF ps. przepraszam za błędy
Jestem zainteresowany współpracą na śląsku z dużą multiagencją ubezpieczeniową.
Proszę o info na prv jak ktoś może mi coś podpowiedzieć. pozdrawiam
Ja też jestem zainteresowany współpracą z multiagencją.
Witam
Pracuje jako osoba fizyczna w pewnym zakładze produkcyjnm, pytaniem jest czy miało by szanse powodzenia a żeby zostać takim agentem dodatkowo, nadmienie że posiadam sporo wolnego czasu który jednak wolał bym wykożystać na dorobienie, pracuje po 8 godz. na 3 zmiany, weekendy wolne a bedąc w pracy mogę bez problemowo prowadzić rozmowy tel. by np. umówić się z klientem. Czy może ktoś podzielić sie info. na temat profitów z tego typu działalności, czy wogóle w moim przypadku było by to kożystne przedsięwzięcie, jak sie rozwinąć w tym kierunku. Prosze o oferty Multi Agencji na pw. serdecznie pozdrawiam Michał
orientujecie sie jakie miesieczne obroty moze wygenerowac punkt z ubezpieczeniami komunikacyjnymi, wspolpracujacy z multiagencja posiadajaca w swojej ofercie 8-10 towarzystw ubezpieczeniowych?
pozdrawiam
Ja również jestem zainteresowany współpracą z dużą multiagencją ubezpieczeniową, mam doświadczenie.
Ja uważam że lepiej jest współpracować bezposrednia z firma, ktorej sprzedaje się produkty.
Osobiście mam podpisaną umowe z multiagencja i z jedną firmą bezpośrednio, i bedę sie starać rozwiazac umowe z multiagencja. To bzdura ze multagencje nie narzucaja planów, robią to tak samo jak firma z którą ma się bezposrednio podpisana umowę. Nie trzeba miec tez pracownika ktory bedzie rozliczal polis, naliczal prowizji bo to banał :/ Poza tym w kazdej firmie sa od tego odpowiednie osoby ktore zajmuja sie tylko tym. Przeciez kiedy polisy trafiaja do multiagncji sa tam rozlizcane i wysylana bezposrednio do firm, gdzie rowniez są sprawdzane i rozliczane, wiec po co komplikowac sobie życie i dostarczać je do multiagencji skoro mozna to zrobic szybciej. To samo tyczy sie prowizji, niestety nasza wyplata przechodzi na poczatku przez multiagencje a dopiero pozniej trafia do nas, czesto zdarza sie ze wstrzymuja pieniadze bo "coś" sie nie zgadza , czegoś brakuje etc, natomiast nie zdarzyła mi sie taka sytuacja z firma z ktora mam bezposrednio podpisana umowe, chyba że wina lezała ewidentnie po mojej stronie. Kolejna sprawa jest to że multiagencja otrzymuje nadprowizje za swoich agentów, czyli dla niej to czysty zarobek. Zazwyczaj wszystkie premie za przypis, nagrody pienieżne zgarnia szef takiej multiagencji a nie agent, a firmy takie jak hestia czy compensa sa bardzo hojne dla najlepszych agentow ;) Natomiast jesli umowa podpisana jez bezposrednio z firma takie nagrody trafiaja do kieszeni agenta. Jestem pewna ze żadna firma nie zerwie z wami umowy ponieważ nie zrobicie odpowiedniego przypisu, ludzie przeciez to normalne że klientów nabywa sie z czasem i nikt od razu nie zrobi przypisu 40 tys zł. Wiem od innych agentów że klientów zdobywa się latami a pierwsze wypalty czasmi nie przekraczaja 200 zł i nie słyszlam zeby firma zerwala z taka osobą umowe. Jesli ktos z was bedzie mial pytania chetnie odpowiem :) Pozdrawiam
ale jednak dla osob rozpoczynajacych przygode z ubezpieczeniami multiagencja jest bardzo pomocna jesli chodzi o sprawy formalne, prawda?
pytanie oczywiscie mam ;) prosze zerknac dwa posty wyzej. odpowiedz moze byc moze byc na prv :) pozdrawiam
CZY MOGŁABYM DOSTAĆ ADRESY MULTIAGENCJI Z KTÓRĄ MOGŁABYM NAWIĄZAĆ WSPÓŁPRACĘ?
Ja również byłbym zainteresowany nawiązaniem współpracy z multiagencjami. Czy mógłbym dostać ich adresy lub jakiś kontakt albo na priv albo mailem na maczbil@interia.pl
Witam!
Od dwóch miesięcy jestem pracownikiem firmy, która zajmuje się przedstawicielstwem grupy AXA. Mam licencje agenta i chciałabym otworzyć własny biznes w związku z tym mam pytanko. Czy w momencie kiedy zrezygnuję z pracy dla tej firmy ( bo nie oszukujmy się zarabiam tam grosze z czego więcej wydaję na paliwo i inne sprawy związane z tą pracą z własnej kieszeni a firma nic mi za to nie zwraca) licencje, które mi tam wyrobino zostaną mi odebrane czy spokojnie mogę podpisać umowy z innymi agencjami prowadząc własną działalność?
osoby zainteresowane współpracą z TU lub multiagencjami, mogę pomóc, pisać na priv
w jakim zakresie oferujesz swa pomoc ? :)
pozdrawiam
Też kiedyś zaczynałem swój biznes w ubezpieczeniach, więc mogę doradzić co i jak
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|