|
Ubezpieczenia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Wynajelam lokal, wiec juz klamka zapadla. Czy orientuje sie ktos moze co trzeba zrobic zeby otworzyc punkt ubezpieczen? Chcialabym miec punkt w ktorym sa wszystkie ubezpieczalnie. Jak to zrobic?Jak zalapac kontakt? Czy sa jakies specjalne wymagania typu: szkolenia, program komputerowy. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam
z tego co wiem to przede wszystkim potrzebne Ci jest zaswiadczenie o nie karalnosci,potem w zaleznosci od tego czy jakies towarzystwo chcesz miec na wylacznosc,czy kilka tak jak piszesz,musisz podpisac umowy agencyjne,bedziesz mail prowizje z tego tytulu,bez szkolen sie nie obedzie,musisz miec wyksztalcenie conajmniej srednie,jakie chcesz ubezpieczenie??? samochodowe,majatkowe,firm,,na zycie????
wczesniej byla potrzebna do tego licencja,teraz juz wystarczy tylko srednie troszke bedziesz mial nauki jesli wcsaezsniej nie miales z tym do czynienia,choviaz teraz wiekszosc towarzystw ma programy,gdzie wyliczasz składki pozdrawiam
Dziekuje za odpowiedz.Wykastzlecenie srednia mam ( wlsanie kancze studia ) Co do ubezpieczen to " przyjme wszystkie" z kazdej firmy i w kazdym rodzaju. Chcialabym miec taki mix :) Czy orientujesz sie moze jakie sa stawki tzn.procenty?A jaka forme i firme polecasz? Pozdrawiam serdecznie
jeśli chcesz miec mix,to dla kazdego towarzystwa musisz zrobic okreslony przypis 30 tys,20,15 zalezy jakie towarzystwo,z tego dostajesz prowizje,ale nie wiem z jakiego miasta jestes,w kazdym jest inaczej,bo jest inna strefa
w kazdym razie np w generali jest bardzo tanio( zyskujesz wievej klientow) maja przyzwoite stawki wyjsciowe,polecam compense,hdi asekuracja,klienci nie chwala sobie pzu np.. czym wiecej bedziesz mial towaqrzystw np 9,to masz wieksze pole manerwu,niektore towarzystwa naliczaja wg mocy silnika,a nie pojemności mmusisz sie zorientowac pprostu jakie prowizje daja towaqrzystwa,nie raz oplaca sie wziac towarzystwo jedno na wylacznosc,wtedy masz duza prowizje,otrzymujesz wyposazenie biura np ksero,neon itd natomiast dla innych juz nie mozesz pracowac musisz nad tym pomyslec pozdrawiam
Jestem z Lublina. dzisiaj dzwonilismy po biurach i narazie czekam na odpowiedzi. Wyposazenie biura jako takie mam ( ksero, drukarka, komputery ) jak bede cos wiedziala napisze, pozdrawiam
Mam jeszcze jedno pytanie, czy potrzebna mi jest licencja agenta bądź brokera??? Czy jako osoba fizyczna mam prawo zostać pośrednikiem ubezpieczeń? Bardzo proszę o odpowiedź.pozdrawiam.
Hej. Jestem doradca finansowy. działam na zasadzie umowy agencyjnej w ramach miedzynarodowej firmy doradczej. W swojej ofercie posiadamy ubezpieczenia 14 wiodących firm ubezpieczeniowych i finasnowych. W odróżnieniu od indywidualnie prowadzonej działalności, gdzie wiekszosc firm ubezpieczeniowo - finansowych chce wyłacznosci, my nie mamy piorytetów przy wyborze oferty dla klienta, nie wciskamy mu tzw "kitu" tylko to co sam sobie wybierze (nie ma czegoś takiego jak limity, czy jakies inne zobowiazania).
Jesli chcesz mogę Ci pomóc rozkręcic taki biznes i załatwic wszelkie formalnosci.
Witam. Tak, byłabym zainteresowana Pana propozycją. A jaki jest koszt Pańskiej pomocy?
Za pomoc nie przewiduje zadnej gratyfikacji. Wszelkie inf. przesyłam mailem.
panie Slawomirze tez zastanawiam sie nad posrednictwem finansowym i/lub ubezpieczeniowym. chetnie zapoznalbym sie z pana propozycja.
dla mnie rowniez prosze :)
cZYLI TO O CZYM PISAŁAM,NAJLEPIEJ UMOWA AGENCYJNA,I LEPIEJ PODPISAĆ Z TOWARZYSTWAMI NIZ Z BIURAMI ,PONIEWAZ BIURA NALICZAJA SOBIE DODATKOWA PROWIZJE
Tylko znajdz mi w Pl towarzystwo ubezpieczenmiowe, które będzie chciał bezpośrednio z Toba rozmawiac i negocjowac warunki??!!
W czym masz problem??
Moja mama zajmuje sie ubezpieczeniami 8 lat( prócz tego fundusze,kredyty itd)w kazdym razie ma 10 towarzystw w ofercie i umowy ma podpisane z towarzystwami a nie z biurami posredniczącymi bo to jakiś absurd.
Tylko napewno Twoja Mama nie moze zaoferować takich warunków ubezpieczen jak wielka firma koorporacyjna która negocjuje warunki "przy zakupie" hurtowym polis. Taka sama kwestia jest z prowizjami - duzy zawsze moze wiecej.
|
|