No może trochę się zapędziłam :)
A że warto działać profilaktycznie to się w pełni zgodzę, takie ubezpieczenie to każda firma powinna mieć
|
Ubezpieczenie firmy - strona 2 |
Ubezpieczenie firmy
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
No może trochę się zapędziłam :)
A że warto działać profilaktycznie to się w pełni zgodzę, takie ubezpieczenie to każda firma powinna mieć
Akurat w tej ofercie można też ubezpieczyć pracownikw, lokal , a nawet członków rodziny.
Tak w ogóle to to ubezpieczenie rodziny to jest bardzo ciekawa opcja
Opcji jest wiele indywidualnie można sobie polise skomponowac.
No tak, wiadomo ze każdy ma różne potrzeby, dobrze ze można dostosować ofertę do swoich, a nie odwrotnie :)
No i tak powiino być, firma dla klienta, a nie klient dla firmy, generalnie przedsiębiorcy powinni być zadowoleni.
Na pewno ci, którzy szukali ubezpieczenia dla swojej firmy będą zadowoleni
A Ci , którzy nie szukali powinni się nad polisą ubezpieczeniową zastanowić, bo wiele osób to lekceważy, a potem w razie jakigoś nieszcześcia, bez odszkodowania wiele firm po prostu upada.
Ubezpieczenie firmy wprost w firmie ubezpieczeniowej chyba nie jest najlepszym pomysłem. Zazwyczaj jest drogo, a firma konstruując swój produkt zawsze stara się zabezpieczyć raczej swoje interesy. Interes klienta to sprawa drugorzędna. Proponuję raczej skorzystanie z pomocy jakiegoś brokera ubezpieczeniowego. Ja to zrobiłem tak: w google wpisałam „broker ubezpieczeniowy” i wybrałam pierwszego z listy. Poczytałem chwile co oferują i napisałam do nich, że chcemy z mężem ubezpieczyć swoją firmę. Okazało się, że oni potrafią wynegocjować w naszym imieniu lepsze warunki ubezpieczenia niż to pewna firma ubezpieczeniowa dawała nam bez brokera. Mało tego - okazało się, że takie ubezpieczenie jest tańsze! Na dodatek przy likwidacji szkody którą mieliśmy niedawno broker załatwił praktycznie wszystko sam. Co ciekawe usługi brokera są darmowe, sama nie wiem dlaczego.
Dokładnie -ANNA321 ma rację. Ubezpieczenie firmy to bardzo ważna kwestia - często nie są to duże kwoty a ubezpieczenie może nas chronić praktycznie od wszystkiego - pożaru, powodzi, kradzieży, różnego rodzaju wypadków. Najlepiej zlecić ubezpieczenie majątku firmy brokerowi ubezpieczeniowemu - w odróżnieniu od agenta, który wciska nam ubezpieczenie firmy, której jest przedstawicielem - to BROKER wysyła zapytanie do wszystkich firm ubezpieczeniowych i wybiera dla nas najkorzystniejszą ofertę. Oczywiście broker nie pobiera od nas żadnych opłat - tutaj jest jak w agencji ubezpieczeniowej - broker dostaje prowizję od ubezpieczalni. Czuwa nad ubezpieczeniem firmy, nad terminami płatności składek - w razie wypadku lub szkody - w imieniu firmy odzyskuje odszkodowanie. Ja osobiście polecam firmę z Warszawy. PRIMEBROKER.PL
JAK W REKLAMIE Z MARKIEM KONDRADEM - PRZYJEŻDŻAJĄ, ZAŁATWIAJĄ...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|