|
UBEZPIECZENIE OC I PRZEGLĄD .. ??? |
UBEZPIECZENIE OC I PRZEGLĄD .. ???
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie czy ubezpieczenie oc i przegląd samochodu prywatnego używanego do celów firmowych można dać w koszty do KPiR ?? W którą rubrykę, jeśli można?? Na jakiej podstawie dowodu księgowego muszę w agencji ubezpieczeniowej wziąć jakąś fakturę i na stacji diagnostycznej??
Nie do KPiR a do ewidencji przebiegu pojazdu i jeśli kilometrówka ci pokryje wszystkie koszty eksploatacji możesz dać w koszty
Ubezpieczenie-zapłacona polisa Przegląd - faktura
Czyli jeżeli umiejętnie rozpisze kilometry mogę odliczyć wszystko. W takim razie czy istnieje jakiś limit kilometrów do odliczenia rocznie??
Nie istnieje żaden limit roczny. Ty jako podatnik w razie kontroli musisz wykazać celowość jazdy
Wtam dzisiaj poszedłem i zapłaciłem składke za cały rok za ubezpieczenie i co teraz jak to zaksięgować nie mam na to faktury ani nic tylko polise którą muszę mieć przecież przy sobie jak to zrobić ??? Proszę o odpowiedz Pozdrawiam
zrób ksero
witam ok zrobilem kseo i teraz pytanie w ewidencji jako nr rachunku/faktury wpisuje nr polisy?? A i czy Nw tak samo mozna bo jest na tej samej polisie : Oc przykladowo 360 zł i NW 50 zł wiec razem 410zł
Całość - 410,00
Przeczytaj również posty podobne do tematu "UBEZPIECZENIE OC I PRZEGLĄD .. ???": - przegląd za 50zł czy to się opłaca? - Ubezpieczenie - Ubezpieczenie OCP - Ubezpieczenie samochodu - Ubezpieczenie przedsiębiorcy
• Strona 1 z 1
|
|