Nie wiem czy dobry dział i chyba wogóle nie na temat forum, ale spytam się bo pewnie wiecie.
Ile kosztuje ubezpieczenie samochodu z silnikiem 2.0 jeśli nie mam żadnych ulg/zniżek
|
Ubezpieczenie samochodu |
Ubezpieczenie samochodu
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Nie wiem czy dobry dział i chyba wogóle nie na temat forum, ale spytam się bo pewnie wiecie.
Ile kosztuje ubezpieczenie samochodu z silnikiem 2.0 jeśli nie mam żadnych ulg/zniżek
To zależy od ubezpieczyciela... ale masz zupełną rację sprawa nie dotyczy tego działu.
powiedzmy że PZU najbardziej popularny ;)
PS. Napisałem tutaj bo do innych działów ten post się nie nadawał, ten wydał mi się najbardziej odpowiedni.
444 44 44 Link 4 :)
0801 102 102 infolinia PZU.
W internecie wiele jest kalkulatorów ubezpieczeń na których możesz obliczyć składkę ubezpieczenia z różnymi wariantami. Na przykład Benefia 24.
Jesli ubezpieczenie ac to szukaj w dużych wypłacalnych firmach.
Zgadzam sie,w malych firmach czesta sa problemy z wyplacaniem w razie szkody.Proponuje PZU,niby jest najdrozsze,ale sam ubezpieczajac kiedys auto orientowalem sie w kilku ubezpieczalniach i w sumie PZU bylo drozsze od konkurencji ale nie wiele,a z wyplacaniem odszkodowan nie ma problemu.Walnelismy kiedys na autostradzie w Czechach bazanta,pekniety byl jeden halogen i malo widoczne pekniecie na zderzaku,a PZU zaplacilo nam ponad 500zł.To solidna firma i godna polecenia.
Akurat u nich dużą zaletą jest to , że samemu się układa ofertę i płaci tylko za to czego się faktycznie potrzebuje.
Ubezpieczenie zależy od wielu czynników - Twoja przeszłość za kółkiem (czyli mandaty, wypadki), wiek, stan cywilny, płeć, ile średnio jeździsz, no i oczywiście Twój samochód. Skorzystaj z kalkulatora, będziesz mieć mniej więcej przekrój przez ceny i będziesz mógł wybrać najlepsze. Chętnie na priv zaproponuję zaufany kalkulator;)
ja kupując swoje ubezpieczenie sugerowałam się właśnie takim kalkulatorem. Nie bardzo chciało mi się latać po wszystkich firmach, wygooglowałam kalkulator (w moim przypadku ubezpieczenie[kropka]pl)- który podał mi kilka opcji cenowych, wybrałam bodajże 3 i do tych firm się przeszłam już osobiście dopytać, oszczędziłam tylko czas, a i tak wybrałam najlepszy wariant.Nie ma co sobie komplikować życia :)
na czesci porownywarek mozna tez kupic ubezpieczenie (np: ubezpieczeni[kropka]pl czy wygodnie[kropka]pl) a czas traci sie na szukaniu oferty bezposrednio u ubezpieczycieli.
Zgłoszenie szkody on-line też mają jako jedni chyba znielicznych, co znacznie przyspiesza wypłatę odszkodowania.
Ja też bym poleciła PZU, ceny mają naprawdę atrakcyjne, AC all risks, zniżka na OC jak się kupuje AC i wiele innych atrakcyjnych rzeczy
Sprawdź również podobne tematy:
- PZU oc- ubezpieczenie samochodu os.
- Leasing, a ubezpieczenie samochodu - Współwłasność samochodu a ubezpieczenie i koszty - Ubezpieczenie samochodu w koszty jak zaliczyć - Ubezpieczenie OC samochodu na firme i wliczenie go w koszty - Ubezpieczenie OCP - Ubezpieczenie - Ubezpieczenie w mbanku - Ubezpieczenie na biznes Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|