|
Ubezpieczenie sklepu czy monitoring? |
Ubezpieczenie sklepu czy monitoring?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie odnosnie zabezpieczenia towarow w sklepie.Co sie bardziej oplaca ubezpieczenie czy monitoring?
Monitoring + ochrona która będzie go oglądać online i reagować.
+ ubezpieczenie; przy obecnej konkurencji na rynku to naprawdę nie duży koszt, a ochrona nie zwróci ci kasy, jak towar się zaleje albo spali
proszę powiedzieć ile kosztuje taki ubezpieczenie
miesięcznie pozdrawiam
kosztuje w zalezności od pakietu jak chce mieć solidne ubezpieczenie to trochę zapłacisz.
Dokładnie tak jak koledzy napisali. Potrzebne jest wszystko jednocześnie. Każdy z tych elementów spełnia trochę inne funkcje: ubezpieczenie chroni od zniszczenia przez ogień i inne żywioły i jak masz dobrą umowę to także od kradzieży. A ochrona + monitoring głownie kradzieże. Jeśli sklep jest niewielki to nie potrzebna jest ochrona non stop tylko na czas jego otwarcia a w dni wolne oraz w nocy wystarczy dobry system alarmowy.
Ja też mam firme i długo jej nie ubezpieczałem, ale wchodzi trochę kompleksowych produktów dla małych i średnich firm, że chyba warto skorzystać.
Jakby te duże firmy nie jechały z klapkami na oczach tylko z ukierunkowaniem na duże korporacje to i klinetów by mieli zdecydowanie więcej.
Dlatego trzeba się kierować do tych ubezpieczycieli, którzy do mikro przedsiębiorców wychodzą z ofertą,
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|