|
Układanie kostki brukowej |
Układanie kostki brukowej
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
co sadzicie o tym pomyśle, nie trzeba specjalnych nakladów finansowych a mozna zarobic, przynajmniej tak mi sie wydaje, mieszkam w malej miejscowosci (ok. 16tys mieszkancow) i z tego co sie orientuje jest na to popyt, jednak jeszcze sie wacham. da sie na tym zarobic? co jest konkretnie potrzebne?
witam, potrzebni są brukarze i sprzęt typu zagęszczarka,czasami betoniarka, poźiomice, taczki, łopaty przydała by się reż koparka która, może kosztować ok 150tyś
sytuacja wyglada tak ze mam dwuch ludzi i ja, trzy osoby chyba wystarcza, wydaje mi sie ze na poczatek koparka nie bedzie potrzebna, watpie abym dostal duze zlecenia, auto jest, lopaty i betoniarka sa, trzeba tylko zageszczarke i laty, koszt ok 5000zl. ale czy wogule oplaca sie zaczynac?
Mmój szwagier ma taką firme i ma sie calkiem dobrze:)jest na tym kasa, jedyny problem jaki ma to brak ludzi do pracy, a daje na start 10 na godzine, ale mysle jednak ze koparka chyba bedzie potrzebna, na samych malutkich zleceniach nie wyjdziesz, a lopata wszystkiego nie zrobisz, ale mozesz kupic tansza koparke na poczatek np. ostrówka okolo 15 tyś.
no tak ale na początek możesz dawać komuś zlecenia jeśli będzie Ci potrzebna koparka a jak się dorobisz to możesz kupić...a betoniarka to raczej była by Ci potrzebna do produkcji kostki a do samego układania to raczej bardziej przyda Ci sie wibrator do ubijania szlaki, bo przecież musisz zrobić twarde podłoże żeby położyć kostkę brukową....
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|