Witam,
jak wiadomo ukraina jest w kryzysie ale posiada duży potencjał.
Towary pierwszej potrzeby schodzą szybko.
Spożywcze rzeczy takie jak mięso i wędliny są droższe o wiele niż w polsce-zresztą są od nas importowane ale Tymoszenko trzyma ten biznes ale jeżeli ktoś jest zainteresowany otwarciem farmy jest to niezły biznes.
Dobrym pomysłem jest otwarcie małych supermarketów typu lidl, biedronka-zrobienie sieci.
Niezłym interesem są też ciuchy - ukraincy przyjeżdzają (detaliści) i kupują w centrach chińskich w polsce więc można otworzyć hurtownie lub otworzyć sklepy lub rozprowadzać po targach (najmniej lukratywny forma sprzedaży na ukrainie)
Dobrym pomysłem jest też elektronika z chin, z resztą wszystko pójdzie co jest z chin po dobrych cenach.
ale na Ukrainie trzeba mieć znajomości-policja i "miastowi" po za tym żeby otworzyć biznes musi w nim być udział ukraiński czyt. wspólnik mniejszościowy ale musi być a według przepisów wspólnika można pozbawić udziałów jeżeli nie opiekuje się on biznesem (dotyczy do w głównej mierze obcokrajowców) a więc sam wyjazd na wakacje może spowoować przy nieuczciwm wspólniku z ukrainy odebeani udziałów.
Jeżeli macie kapitał, lub produkty na sprzedaż jestem w stawnie pomóc otorzyć firmę i pozałtwiać "pozwolenia" na prowadzenie działalności w zachodniej ukrainie preferowane rejony to okolice kołomyii, Iwano-Frankowsk, wchodzą też inne lokalizację ale ta jak mówie na zachodzie ukrainy.
Kontakt na priv