|
Ukryte koszty ? |
Ukryte koszty ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ GPW
‹ GPW - Giełda Papierów Wartościowych
Autor
Wiadomość
Czy prócz prowizji dla banku w którym mamy rachunek maklerski, są jeszcze jakieś ukryte koszty typu podatek dochodowy itp. ?
19% podatek Belki od zysków.
A mając konto w alior banku ono samo mi odciągnie ten podatek czy musze jechac osobiscie do skarbówki? I mam jeszcze jedną proźbę. Może ktoś mi podać przykład od czego zależą skoki na giełdzie? Np. KGHM akcje idą w górę gdy miedź tanieje czy drożeje?
Jest w ogóle jakaś granica kwoty do której nie trzeba płacić tego podatku?
dostajesz PIT i rozliczasz sie sam. tylko przy wyplacaniu dywidendy pobieraja podatek sami.
A jak to jest odnośnie drugiego mojego pytania?
jak miedź drożeje to KGHM rośnie, ale to też nie tylko od tego zależy.
Ok. Dzięki za pomoc
Mam jeszcze jedno pytanie. Kurs akcji Zakładów Chemicznych Police spadł do poziomu 10.73zł i ja w tym momencie zarejestrowałem zlecenie na moim rachunku w alior banku właśnie na limit 10.73zł a konto nie kupiło mi akcji. Dlaczego się tak dzieje? Dodam, że ten kurs przez dłuższy czas utrzymywał się na tym poziomie.
kurs pokazuje cene ostatniej transakcji. kolejna transakcja moze dojsc do skutku jezeli dasz taka kwote jaka chce za swoje akcje sprzedajacy. NOL3 z alora pokazuje jaka jest cena po ktorej ktos chce sprzedac/kupic akcje.
Ty ustawiles te 10.73 ale oferta sprzedazy byla np 10.74 i do transakcji nie doszlo. do zakupu by doszlo jezeli ktos zdecydowalby sie sprzedac po akcje za cene jaka Ty wpisales. Akcji jest okreslona ilosc. zeby ktos mogl kupic ktos musi je sprzedac. poczytaj FAQ aliorbanku znajdujacy sie pod tym adresem:
tam jest wszystko ladnie opisane.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Ukryte koszty ?": - Import z Chin - Ukryte koszty- OPŁATA RECYKLINGOWA - Rachunkowosc - koszty, koszty uzyskania przychodow - Koszty pracy. Koszty pracownika - koszty - Koszty
• Strona 1 z 1
|
|