Witam!
Jestem tu nowy na forum, i mam parę pytań odnośnie ulgi dla nowych firm jeśli chodzi o ZUS... Wiem że zaczynając działalność gospodarczą przez pierwsze 24 miesiące płacimy tylko 254zł. Więc jestem studentem i chciałbym otworzyć internetowy sklep komputerowy, i wcale nie liczę na jakieś ogromne zyski z tego, raczej chcę po prostu troszkę kasy dorobić sobie, a przede wszystkim nauczyć się czegoś nowego;] Stąd moje pytanie, czy te 254zł miesięcznie to wszystko co będę musiał płacić? Czy istnieją jeszcze jakieś inne opłaty??Poniewaz nie wiem czy z tego interesu coś wogóle wyjdzie i czy nie będe musiał zamykać działalności po kilku miesiącach bo nie będę miał czasu bądź po odliczeniu tych pieniędzy na ZUS zyski będą małe lub prawie żadne. Czy będę musiał w jakiś sposób dopłacić reszte ZUSu jeśli zamknę działalność przed upływem 24 miesięcy tzn. np. prowadziłem działalność 5 miesięcy czyli zapłaciłem na ZUS około 1270zł czy nie będę musiał zapłacić dodatkowo to co w "promocji" dostałem gratis, czyli wyrównać opłaty za ZUS do podstawowej stawki??
Źródłem mojego problemy jest to, że aby zobaczyć cenniki hurtowe muszę prowadzić działalność gospodarczą, ale jak mam otworzyć działalność gospodarczą jak nie znam cen hurtowych i nie wiem czy będzie to opłacalne :cool: Nie wiecie czy w jakiejś internetowej hurtowni jest możliwość obejrzenia cennika bez prowadzenia działalności? A może ktoś posiada taki cennik i mógłby się nim podzielić :roll: ?