|
Ulotki |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Mam pytanie odnosnie ulotek. Czy trzeba miec jakies pozwolenie na rozdawanie, a konkretnie wrzucanie ulotek do skrzynek na listy? Pozdrawiam!
Do skrzynek wrzucać nie wolno.
A dlaczego nie? To w takim razie gdzie wolno, zeby bylo tanio? :)
Chyba poczta ma oferte rozdawania ulotek wraz z listami
to się nazywa druki bezadresowe, ceny mozna znalezc na stronie poczty.
do tego poczty sie chwala, ze maja aktulna baze danych firm na terenie gminy. mozna tez ulotki rozsylac na wiekszy obszar, cena ta sama. przy wiekszych ilosciach (2000szt. chyba) jest znizka. z moich doswiadczen wiem, ze to dziala :). zastanawiam sie tylko, jak bardzo taka reklama jest skuteczna?
Każda ulotka która trafia w moje ręce od razu trafia do śmietnika.W moim mieście po przejściu pod głównym dworcem mam w ręce 5-6 ulotek.Zauważyłem że ludzie postępują podobnie.
era ulotek sie konczy. Ludzie sa juz znudzeni dostawaniem do reki ulotek. A skutecznosc takiej formy reklamy spada do 0. Wiedz zastanow sie jeszcze.
Nie mozna wrzucac niezamowionych materialow reklamowych do skrzynek na listy. Moze zrobic to pracownik poczty, jezeli (jak wczesniej juz wyjasniono) zamowisz usluge dostarczenia drukow bezadresowych.
Lepszy efekt uzyskasz przez direct mailing, jednak musisz uzyskac zgode adresata na dostarczenie materialow. Masz wtedy pewnosc, ze osoba ta jest zainteresowana tematem i faktycznie zapozna sie z przekazem. Ulotki niestety sa w wiekszosci wyprane z jakichkolwiek wartosci informacyjnych, przewaznie nie porazaja kreatywnym podejsciem do tego medium i sa ignorowane. w wielu przypadkach ludzie po prostu na zlosc moga skorzystac z uslug konkurencji, ktora ulotek nie dostarcza. wizerunek firmy, ktora reklamuje sie przez kolportaz zwyklych ulotek moze ucierpiec przez wzglad na agresywny charakter reklamy, wczesniej wspomniany brak kreatywnosci i masowe, bezosobowe podejscie firmy do potencjalnego klienta. radzilbym w zwiazku z tym o poswiecenie duzej uwagi tresci i formie ulotki ;).
|
|