1)
Prosze mi powiedziec ,jak powinna prawidlowa wygladac umowa kupna sprzedazy kiosku typu Ruch ,co powinno byc uwzgednione .Bardzo prosze o informacje ,gdyz niedlugo kupuje kiosk i chcialabym aby wszystko bylo ok.
Czy osoba ktora mi sprzedaje kiosk musi miec plan ,mapke kiosku ?Jesli z jakis wzgledow nie ma to co wtedy?Kiosk bedzie stal w tym samym miejscu ,co jest obecnie .
2)
Dopiero bede zalatwiac zgode na prowadzenie dzialalnosci gospodarczej ,ale to nie stoi na przeszkodzie abym juz starala sie i zlozyla wniosek o dzierzawe ziemi pod kiosk-prawda .
Wiem ze osoba sprzedajaca kiosk ma wypowiedzenie do konca czerwca a ja chcialabym podpisac umowe dzierzawy juz od 1 lipca tego roku.
3)Mam nadzieje ze i na to pytanie ktos udzieli mi odpowiedzi,mianowicie obecnie jestem na urlopie wychowawczym do konca sierpnia tego roku,ale zamierzam prowadzic dzialalnosc juz od 1 sierpnia tego roku .Moje pytanie ,czy moge tak zrobic ,bowiem ze jako pracownik moge sobie dorobic ,ale sytuacja moze wygladac inaczej jak mam juz dzialanosc .Z roznych wzgledow nie bede od wrzesnia pracowac u obecnego pracodawcy.
4)
Maz obecnie jest na wczesniejszej emeryturze i bedzie mi pomagal w prowadzeniu kiosku .Prosze udzielic mi informacji ,czy jakies skladki bede musiala odprowadzac za niego do ZUS np zdrowotne ,nie chce go zatrudniac ,ale chce aby mi pomagal ,np jak pojade po jakis towar i bedzie musial siedziec w kiosku np 3-4 godziny
Mam nadzieje ze ktos udzieli mi informacji a bede naprawde bardzo wdzieczna gdyz jestem laikiem w temacie