|
Umowa o dzieło - w jaki sposób to rozwiązać ? |
Umowa o dzieło - w jaki sposób to rozwiązać ?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Witam mam do was takie małe pytanko, będę wykonywał dla wujka 3 strony WWW firmy na rożnych domenach ale na jednym serwerze, będę także wykonywał dla niego ustawienie całkowitej sprzedaży na allegro, bardzo was proszę o informację w jaki sposób zawrzeć z wujem umowę, kwota na wykonanie tych wszelkich rzeczy ma być 6500 zł brutto (w tym 1500 zł brutto zaliczki na poczet prac), jestem osobą prywatną i nie posiadam działalności gospodarczej, co mogę zrobić aby być w pełni legalnym odbiorcą pieniążków ? Mam 23 lata, bardzo proszę was o pomoc...
Zawrzeć umowę o dzieło.
Wykonać dzieło. Odebrać zapłatę.
tak rozumiem ale czy to jest w pełni legalne, czy nic więcej nie muszę załatwiać ?
A dlaczego miałoby być nielegalne ?????
Ty nic więcej nie musisz załatwiać, natomiast wujek powinien odprowadzić podatek od tej umowy, a tobie wystawić PIT-11.
Mam do was jeszcze małe pytanie, umowa o dzieło opiewa na kwotę 6500 zł ja tyle powinienm otrzymac na konta po zakocnzniu dzieła, co mam wpisać na umowie o dzieło kwotę brutto, bardzo was proszę o obliczenie czy porostu napisać że kwota netto - 6500 zł, wójek sam wyliczy ile bedzie jeszcze podatku
bardzo was prosze o pomoc ?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Umowa o dzieło - w jaki sposób to rozwiązać ?": - Umowa o dzieło, czy może inny sposób? - Umowa zlecenie/o dzieło, umowa o pracę - opłaty - Umowa o prace? umowa o dzieło? czy firma - usługa? - Umowa o dzieło czy umowa zlecenie? Które korzystniejsze? - umowa o dzieło, umowa zlecenia w jednoosobowej działalności
• Strona 1 z 1
|
|