Witam wszystkich:)
Mam pytanie które powierzchownie już sie ukazywało na forum, ale niestety nie do końca mogę dojść do tego co jest prawdą a co nie. Od dłuższego czasu przeglądam to forum jak i inne podobne, szukając odpowiedzi na wiele "trudnych" pytań. "Trudnych" ponieważ praktycznie zaczynam od "zera".
Moja sytuacja wygląda tak: Pracuję w firmie X bardzo mi odpowiada ta praca bo ją lubię i w ogóle jest fajnie, ale po pracy zostaję mi jeszcze dużo wolnego czasu z którym nie mam co zrobić, a chciałbym nie marnować tego cennego czasu. Chciałbym założyć DG która działała by dla dotychczasowej firmy X w której pracuję na Umowę o Pracę, a po godzinach oczywiście jacyś inni potencjalni zleceniodawcy. Teoretycznie wszystko jest "nagrane".
Nurtujące mnie pytanie to czy mogę starać się o jakieś dotację na samochód dostawczy, który będzie moim narzędziem (miejscem) pracy, ale przy tym nie będę musiał rejestrować się jako bezrobotnyd.
Jeśli ktoś się orientuje to prosił bym o jakieś głębsze informację na ten temat ( jaka dotacja, gdzie trzeba się udać, czy chociaż jakiś link)
Z góry uprzejmie dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam Daniel (Alex)