|
Umowa Szkoleniowa |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Czy Podpisywaliscie może z Waszymi pracownikami umowe (brzydko zwaną) lojalke?Mam bardzo dobrego pracownika, nie zarabia zle choc mógłby jeszcze wiecej gdyby miał prawo jazdy.Chce wysłac go na kurs w ramach godzin pracy i dodatkowo zafundowac jeszcze kurs na operatora koparki.Mysle, ze bedzie ok jak umowa bedzie mówiła o procentowym zwrocie za szkolenie w stosunku do miesiecy przepracowanych w firmie.Nie znalazłam nigdzie wzoru- moze ktos z Was wie szukac?Pozdrawiam czytelników
To co napisałaś rozłóż na kilka punktów, napisz co jeśli by zerwał umowę, data podpisania, obie strony i masz umowę.
W celu zabezpieczenia ewentualnych roszczeń wynikających z transakcji opisanej w § 2 Pracownik zobowiązuje się do świadczenia pracy na rzecz Pracodawcy w okresie do dnia 30.11.2008r. oraz w przypadku zerwania umowy z winy Pracownika- Pracownik oświadcza, iż uznaje w pełni roszczenie w kwocie określonej w § 2, ust. 2.
Powyżej podałem gotowy paragraf jednakże on dotyczy ewentualnego zwrotu całości kwoty wynikającej z kosztu kursów.
Służę wzorem przykładowej "lojalki" pp priv. Pozdrawiam
Dziękuje!
|
|