Witam, uprzejmie proszę o poradę dotyczącą umowy zlecenia. 31.12.2008 skończyła sie umowa, którą podpisywałam w październiku na okres 3 miesięcy. Tego samego dnia przesłałam następną umowę ( zgodnie z wcześniejszą umowa słowną) na kolejne trzy miesiące. W połowie stycznia otrzymałam wiadomość, że umowę, wysłaną 31.12.2008 zastąpi nowa, którą dostałam do podpisania kilka dni później. Miała ona być przeze mnie podpisana z datą wsteczną,1.01.2009 r. Zaszło wiele zmian w umowie , o których nie byłam wcześniej poinformowana.
Jeden zapis szczególnie mnie zaniepokoił, dotyczy on kosztów administracyjnych, a dokładniej
„Zleceniobiorca potrąci każdorazowo kwotę 49 zł netto z wynagrodzenia należnego Zleceniobiorcy tytułem kosztów administracyjnych, m.in. koszty związane z wystawieniem rachunku, przelew, obsługa księgowa”.
Oto moje pytanie:
jaka umowa mnie obowiązuje, ta którą podpisałam i wysłałam zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami czy ta, którą otrzymałam w połowie stycznia.
Czy jest to zgodne z prawem , bym ponosiła koszty administracyjne w wysokości 49 zł przy każdej wypłacie?
Co powinnam napisać w przypadku składania wymówienia na piśmie?