omnis diligentia napisał(a):
Jak wiem, to powiem. .
No to powiedz wreszcie... nie trzymaj mnie w niepewności.
Tym razem merytorycznie i po polsku.
|
Umowa zlecenie - strona 3 |
Umowa zlecenie
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
No to powiedz wreszcie... nie trzymaj mnie w niepewności. Tym razem merytorycznie i po polsku.
Witam, otrzymałem dotacje z PUP na otworzenie działalności gospodarczej jednak interes nie idzie najlepiej i otrzymałem propozycję podpisania umowy zlecenie jako osoba fizyczna na czynności nie związane z prowadzoną działalnością. Oczywiście działalność zamierzam ciągle prowadzić i opłacać składki.
W regulaminie umowy z PUP punkt dotyczący zatrudnienia brzmi: "Bezrobotny zobowiązuje się do nie podejmowania zatrudnienia w porozumieniu przepisów kodeksu pracy w okresie pierwszych 12 miesięcy prowadzenia działalności gospodarczej". Czy mogę podpisać taką umowę bez konsekwencji ze strony PUP? Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
Możesz.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Umowa zlecenie - strona 3": - Umowa zlecenie/o dzieło, umowa o pracę - opłaty - Umowa o dzieło czy umowa zlecenie? Które korzystniejsze? - różnice między umową o dzieło, a umową zlecenie - umowa zlecenie czy umowa o dzieło - Umowa o dzieło czy umowa zlecenie
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
|
|