|
Uprawa boczniaków - strona 19 |
Uprawa boczniakówBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Marku to wątpliwe że odbiorca sam się zgłosi ,nie czekaj i szukaj sam bo możesz się nie doczekać...interes jest opłacalny jeżeli masz wszystko zagospodarowane z "głową" nom plus wiadomo "odbiór"....
Witam, sam kiedyś i uprawiałem i pośredniczyłem w boczniakach. Miałem fajny kontakt na litwie. Facet miał ogromną pieczarkarnię i brał dla klientów dodatkowo boczniak. CO do grzybni to na mazurach jest facet, którego mogę spokojnie polecić. Okolice Małdyt, dokładnie miejscowość Kudypy. Naprawdę dobra kostka.
Niestety handel się urwał ponieważ kupowałem od ludzi z okolic siedlec. Do pewnego czasu było o k niestety później nie doważali skrzynek i na dnie były słabe grzyby. Jeżeli jesteś producentem to musi być dobry towar. No i koniecznie nie wdychajcie tego świństwa. :) Co do zbiorów to czasami nawet w dobrym okresie wyrzucone kostki na pole dawały ładny grzyb:) No i pamiętajcie, że w okresie ok czerwca jest ciężko sprzedać bo jest sezon na szparagi i wtedy wszystko z boczniakiem stoi totalnie. Przynajmniej u mnie tak było.
1. Witam. Chciałbym się konkretnie dowiedzieć, ile mniej więcej trzeba zainwestować w założenie hodowli boczniaka w pomieszczeniu 150m2 i czy w ogóle będzie to opłacalne? Chodzi mi o zsumowanie cen bel oraz potrzebnego sprzętu. Hodowla miałaby powstać w woj. podlaskim.
2. Czy na taką działalność można otrzymać jakiekolwiek dofinansowanie unijne bądź też z urzędu pracy? 3. Czy jest ktoś, kto hoduje boczniaki w woj. podlaskim? Jak wygląda tu sytuacja z potencjalnymi odbiorcami? 4. Może ktoś z woj. podlaskiego jest zainteresowany współpracą?
Witam posiadam hale o powierzchni 1500m2. Czy nie jest ona za duża na masową produkcję boczniaka. Chciałbym wystartować w połowie roku. zastanawiam się jeszcze nad pieczarką.
witam! dziekuje za odpowiedz a gdzie mogł bym szukac odbiorców tego grzyba jakiś kontakt lub strona internetowa albo adres nr tel bym prosił i czy naprawde jest tak ciężko znależć tego odbiorcę ?? dziekuje pozdrawaiam:)
Nie mam już niestety telefonu. Litwin któremu sprzedawałem to Marius Ragaisis( jeżeli dobrze piszę) z miejscowości sirvinta. Niestety jedyne dane jakie pamiętam. Może komuś pomogę.
....W Wielkopolsce jest dość dobry odbiór , ale wiadomo że ktoś nie będzie odstawiał grzyba do następnego woj. lub 300 km dalej....ja proponuje branżowy spis firm....bynajmniej przez to znalazłam w swoim rejonie 3 odbiorców...
Witam tez zastanawiam się nad uprawa boczniaków przerobie stodołę będzie może ze 100m2 więc myślę że na początek starczy jestem z podlaskiego więc możemy jakoś współpracować
wg mnie 100m2 to troche mało... ja mam hale 200m2 na początek zalozylismy 280 kostek ale nastepna zakladka bedzie miala 380 kostek.Kokosow na tym nie ma napewno jezeli ktos ma jedna hale...jestem w trakcie zbierania pierwszego rzutu i jestem z niego zadowolony koszt kostek juz nam sie zwrocil teraz jeszcze zostaje opal,prad woda...Jezeli ktos ma jedna hale to bez innej pracy nie zarobi na tym...
Witam , produkuję od jakiegoś czasu boczniaka i mam parę pytań :
1. opisaliście w jednym z postów ,że najlepsza jest grzybnia - kostka z firmy KAGO która waży 21 kg /szt , ja uprawiam kostkę która waży 14-16 kg a plony zbieram z jednej kostki ok 3,5 kg . Moja kostka którą kupuję jest bardzo dobra cena za szt to 12 zł /szt a ile kosztuje firmy KAGO ? 2. Czy ktoś bezpośrednio może sprzedaje boczniaka na zachodzie ? - czy podzieli się taka informacją ? Wiem ,że podpisując umowę na zachodzie trzeba zagwarantować ilości dostarczanego grzyba więc może z kimś się razem dogadamy ,że jedna dostawa On jedną ja - ? No i w końcu tym co chcą zacząć : boczniaka produkuje sie li tylko i wyłącznie do maja -później do września 30% całej produkcji !!! Nikt o tym nie wspomniał a to bardzo ważne . W razie pytań podaję nr tel. 794-799-224
Witam macie boczniaki a nie macie zbytu i jesteście z wielkopolski.? Oto telefon 792149466
KAGO kosztuje 12.5zł + transport
Witam szukam odbiorcy w woj.podkarpackim możecie polecić jakiś skup ?
Witam! Chce zacząć produkcje boczniaka będe zaintersowany zbytem jestem z woj.Lubelskiego prosze o kontakt 665741506 pozdrawiam Marek ;)
Powiedzcie mi jak macie rozwiązane nawilżanie na lato ??
Czy ceny świeżego boczniaka od powiedzmy maja do września idą do góry? do jakich poziomów?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Uprawa boczniaków - strona 19": - eksport boczniakow - Zrzeszenie boczniakow - Hodowla boczniaków - Uprawa - Uprawa ziemniaka
|
|