|
URLOP umowa na czas nieokreslony |
URLOP umowa na czas nieokreslony
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie. Mam małe pytanie. Mam umowe na czas nieokreslony od dnia 01.06.2010, własnie szef powiedzial mi że urlop nalezy mi sie dopiero po 3 miesiacach pracy.... Ja w szkole jeszcze niedawno temu uczylem sie że nalezy się po przepracowaniu już nawet 1 miesiąca. Czy prawo sie zmieniło może?
Należy Ci się proporcjonalnie do przepracowanego czasu. Po jednym miesiącu należy Ci się
I opcja 21 dni: 21-12 x-1 x=1,75 dni na miesiąc II opcja 26 dni : 26-12 x-1 x=2,16 dni na miesiąc. Warunki urlopu uzgadnia się przy podpisywaniu umowy o pracę. W pierwszym roku pracy powinien być proporcjonalnie. Jakbyś się zwolnił do jednym miesiącu a ty nie wykorzystałeś urlopu to należy Ci się ekwiwalent za urlop
Przeczytaj również posty podobne do tematu "URLOP umowa na czas nieokreslony": - Umowa na czas okreslony z przedluzeniem na czas nieokreslony - Firma a umowa o prace na czas nieokreślony - Praca na czas nieokreślony w PL a selfemplyed w UK - pracuje na czas nieokreślony, czy mogę się starać o dotacje? - Mam umowę na czas nieokreślony, chcę założyć firmę.
• Strona 1 z 1
|
|