|
Usług porządkowe,duża firma |
Usług porządkowe,duża firma
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jest kilka postów apropo firm świadczących usługi sprzątające biura,domy itp..mysle że to trochę kiepski pomysł..wiadomo o co chodzi.. ale myślę jakby sprawa wyglądała gdyby to była duża firma świadcząca usługi np. głównie centrom handlowym..są to duże obiekty,ciągle powstają nowe i będą powstawać;nawet jeśli jest dość dużo takich firm to z czasem mogą niewyrobić.pracowałem w czasach szkoły w takich firmach,wiem że łądne pieniądze się bierze za takie usługi.pracowałem w Hectas i Aspen,w centrum handlowym M1 w Zabrzu na obiekcie Praktikera.słyszałem że jedna z tych firm brała 9 000 za posprzątanie pasażu(dziennie,czy to możliwe?) więc pieniadze się kręcą.pracownicy zarabiają mało ok. średnio 3,5 zł /h netto,przeważnie praca na 1/2 etatu.ale niestety napewno koszt maszyn myjącach jest duży bardzo,do tego dochodzą mopy,wiadra ,wózki itp. no jesczze chemia nie taka zwykła jak w domu..(np. ecolab). jestem ciekaw ile trzeba było by włożyć na początek w firmę chociaż która by świadczyła uslugi w jednym z tego typu obiektów? ma ktoś takie informacje? wydaje mi się że urządzenia myjące moża tez chyba wynająć.dodam tylko że troche wiem na czym to polega bo sam pracowałem,może bym dał radę prowadzić takie usługi.no ale cóż nie mam nawet grosza na założenie..
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|