Witam. Stoje przed problemem ponieważ grozi mi zwolnienie z pracy. Nie mogę sobię pozwolic na brak środków finansowych dlatego wpadłam na pomysł otworzenia własnej firmy. Nie wiem czy pomysł jest trafiony dlatego proszę o Państwa opinie. Chciałabym świadczyć usługi biurowe i sekretarskie dla firm. Firma nie musiałaby zatrudniać pracownika w przypadku pojawienia się krótkoterminowego projektu. Przedsiebiorstwa mogłyby mnie wynająć również w przypadkach gdy nagle zwolnił się pracownik lub poszedł na długotrwałe zwolnienie lekarskie. Przykładowy zakres mojej działalności: Komputerowe przepisywanie tekstów (dokumenty, artykuły, opracowania itp.tworzenie baz teleadresowych, usługi sekretarskie, recepcja,wysyłanie cenników lub innych informacji e-mail, adresowanie kopert, obsługa korespondencji, przygotowywanie przedświątecznych paczek, pomoc w archiwizacji dokumentów, pomoc w uporządkowaniu dokumentacji, zaopatrzenie w materiały biurowe, przemysłowe itp., komputerowe przepisywanie tekstów (dokumenty, artykuły, opracowania itp.),umawianie wysyłek kurierskich, pomoc w organizowaniu akcji promocyjnych, wszelkie sprawy kadrowe.
Proszę o opinię czy ten pomysł na biznes ma szanse na powodzenie. Będe również wdzięczna za wskazanie jakichkolwiek wskazówek co do profilu działalności.
Dziękuję bardzo.