|
Uslugi dla firm jako przedstawiciel handlowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich mam pomysl aby otworzyc firme swiadczaca uslugi dla hurtowni itp. jako przedstawiciel handlowy mysle ze jest to dobry pomysl tylko nie wiem jak to ugrysc a dokladniej jak to wyglada finansowo czy tylko prowizja i jak wysoka choc mysle ze musiala by byc jakas oplata stala + prowizja tylko ile musial bym brac by jakos funkcjonowac by miec z tego jakis zysk. moze macie jakies doswiadczenia z tego typu dzialalnoscia prosze podzielcie sie
Ja tez o tym mysle i juz troche tak pracuje ,biore prowizje , cena ktora wynegocjuje powyzej ceny ktora mam od firmy jest prowizja dla mnie, ale jak bedziesz mugl to wez tez prowizje stala,ja sie o tym niepytalam narazie .I jestem nastwaiona tez na sprzedaz zagranica.Niedawno mialam klienta z niemiec chyba chcial kupic kazda ilosc mleka .Napiszew. na maila poz.marzena
Jeśli chcesz byc przedstawicielem hurtowni to powinienes dostac od Nich rabat na produkt przeznaczony do odsprzedaży, przeważnie jest to 20-25%, przy większych zamówieniach do negocjacji ;) I na tym zarabiasz :)
Cześć!
Na początek chciałem przypomnieć, że wielu przedstawicieli handlowych pracuje na zasadzie własnej działalności gospodarczej. Tak poza tym to tak jak napisał przedmówca "Zdrajczyk" twoim dochodem są procentowe zyski ze sprzedaży produktów. Raczej zapomnij o stałej podstawie. Powód? Jako podwykonawca mógłbyś nie osiągac żadnych wyników ze sprzedaży, lub te wyniki były by marne a i tak byś zarabiał. Moja rada: przed wejściem w taki interes upewnij sie że nadajesz się do handlu bezpośredniego (najważniejsze w tej branży- łatwo nawiązujesz kontakt z ludźmi) Powodzenia!
No tak dobrze piszesz, ale wes pod uwage, odnosnie podstawy, ze dziennie w imieniu firmy objade 20 firm z ktorych wezme 20 pieczatek na blankiecie ze tam bylem, zdaje tej firmie raport, a ja mam koszty chocby paliwa
Witam:)
ja właśnie chciałbym wziąc dofinansowanie na rozpoczecie działalności gospodarczej jako przedstawiciel. mam kontakt z firmą dla której bym swiadczył usługi i podpisałbym z nimi umowe, właściwie jest to Mobilny Sprzedawca. Tylko nie wiem co mógłbym zakupiś za pozyskane środki z PUP. nie liczac auta nie wiem czy mog zakupic np. GPS, Tel kom, Drukarke samochodową, laptopa, czy takie przedmioty moge kupić? Pozdrawiam
zapraszam na portal http://www.przedstawiciel-handlowy.pl/f ... 8d071dc293
tam sie wszystko dowiecie ;)
|
|