A moze dzialalnosc polegajaca na swiadczeniu uslug innym firma naprzyklad produkcyjnym
Kiedys pracowalem w firmie zajmujacej sie rozkladaniem gazet - insertownia polegalo to na tym ze nalezalo wyciagnac jedna gazete z drugiej bo maszyny tak wkladkowaly a pozniej te gazety jedna z drugiej nalezalo wyciagnac
Pozniej drukarnia w ktorej pracowalem przyjela zlecenie od innej firmy rowniez polskiej ktora przywozila plyty CD i my je wkladalismy do koszulek a pozniej do pudelek bylo tego cala masa
Przedsiewziecie to bylo prowadzone przez rodzine w Bydgoszczy i oni nas wynajmowali do tej pracy
Ale pozniej znalezli sobie hale i teraz przeniesli ta dzialalnosc gdzie indziej
Po prostu niemcy i anglicy przywozili te plyty do polski a oni jako firma uslugowa wkladkowali te plyty po czym przyjezdzali niemcy tirami przywozili kolejne plyty a te wkladkowane i gotowe na paletach zabierali spowrotem do siebie
Nie wiem chyba bylismy tania sila robocza
Zastanawialem sie nad tym aby cos takiego zrobic tylko nie wiem jak zdobyc taki kontakt jak sie oglosic
Czytalem tez na tym forum o czlowieku ktory przyjmowal zlecenia od niemcow na skladanie kabli do komputerow tylko ze on przyjmowal towar i pozniej rozwozil po mieszkaniach ludzia a jak oni juz zrobili to przyjezdzal i odbieral
Chodzi mi taka dzialalnosc po glowie aby prowadzic takie na poczatek male uslugi nie koniecznie ale rowniez moze na poczatek jakas mniejsza ilosc plyt DVD czy CD i wkladkowac je do koszulek albo do pudelek wraz z okladna tylko gdzie tu sie zglosic na poczatek firma taka musialaby sie zdecydowac na to aby sama dowiezc towar ja bym wykonywal usluge na dany termin a z czasem moze sam bym wynajmowal transport i przywozil juz gotowa usluge do klienta aby on nie musial tego robic
A moze macie jakis inny pomysl na takie uslugi moze nie wkladkowanie plyt DVD CD czy tez skladanie kabli do komputerow cos co oplacaloby sie takiej firmie bardziej dowiezc i wynajac taka tansza sile robocza aby nie musiec zatrudniac ludzi w swoich firmach dzieki temu dla takiej firmy bedzie to oszczednosc i zacheta do korzystania z takich uslug