|
Usługi elektryczne a uprawnienia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam to mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Mam 24 lata i myśle nad założeniem działalności a konkretnie usługi elektryczne ...montaż inastalacji elektrycznych, i tu pytanie czy do otworzenia tej działalności potrzebną są uprawnienia elektryczne ?? ja z wykształcenia jestem technikiem administracji publicznej więc takowych nie posiadam za to mój ojciec jest elektrykiem i posiada sporo dodatkowych uprawnień, więc czy przy zakładaniu firmy mógłbym zarejestrować ją na siebie czy musiałbym na ojca ..i jak sądzicie mniejwiecej jaki wkład wymagany na rozpoczecie dzialalnosci nie licząc opłat rejestracyjnych ...wydaje mi sie ze wynajęcie i utrzymanie lokalu ok 2500 zł / miesiąc , komputer 1500,reklama 3000 oczywiscie przyjmowanie zlecen na poczatku osobiscie...z czasem zatrudnieie pracownika 2000/ brutto, no zapomnialbym zatrudnienie jednego dwoch elektryków koszt okolo 4000 tys do tego z pewnoscia moge liczyc na pomoc ojca za symboliczną kase. Nie bede sie pytal; czy jest sens czy to dobry pomysl bo uwazam ze tak a szczegolnie teraz kiedy ludzie buduja domy , domki letniskowe i wszedzie tam chcą miec prad do tego drobniejsze uslugi naprawy instalacji no i jakos sie to bedzie krecic.....
|
|