|
Usługi gastronomiczne. |
Usługi gastronomiczne.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich.Mam 21 lat i interesuje sie dziedziną gastronomi.Jestem po szkole gastronomicznej i poprostu moja pasją jest gotowanie:)I teraz mój problem.Chciałbym rozpocząć działalność gospodarczą nba uslugi gastronomiczne.I pierwsze moje pytanie to ile wynosi podatek dochodowy od usług gastronomicznych.Poczytałem troche i wyczytałem ze 7%.Czy to prawda?Moje nastepne pytanie jest nastepujace.Chciałbym otworzyć forme rozworzącą jedzenie tzn. bede produkował je w domu i dostarczał do firm,domów itp.Chciałbym rozpoczać działalność w domu gdyż jest to spory plus dla mnie.Mieszkam sam i mam cała kuchnie dla siebie.Poza tym nie musze placic zadnych pieniedzy za wynajem lokalu ale...No wlasnie jest ale...Nie wiem co z sanepidem...Czy musze spelniac jakies wymogi itp??Moim celem jest rozwożenie jedzenia czyli jedzenie na wynos.Następne to jak mam sie rozliczac z państwem?Kolega ma firme usługowa i jego obrót w roku nie przekracza 40tys a slyszalem ze jezeli obrot nie przekracza takiej sumy to mozna skorzystac z ryczałtu...Powiedzcie mi dokładnie co to jest i czy on ma racje...Prubowalem to znalezć na internecie ale nie znalazlem... Mam więcej pytań ale narazie skończe na tych;p.Pozdrawiam
Pomoże ktoś??Prosze mam problem i potrzebuje go jakos rozwiazac!
Pomieszałeś dość dokładnie podatek dochodowy z VATem, VAT z ryczałtem od przychodów i w ogóle.
Aby odpowiedzieć ci na pytania które zadajesz, trzeba by powielić dość sporą część "ważnych tematów" Może więc poczytasz najpierw http://www.biznesforum.pl/wazne-tematy.php, a jak dalej będzie coś niejasna, to zapytaj.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Usługi gastronomiczne.": - Usługi minikoparką oraz usługi ogrodniczo ziemne - dot. Vat na usługi - Usługi - Usługi i vat - Usługi DTP.
• Strona 1 z 1
|
|