|
Usługi komputerowe |
Usługi komputerowe
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Mam taki problem: Czy biznes związany z szeroko pojętymi usługami komputerowymi ma jakiekolwiek szanse w obecnych czasach ? W skład tego szerokiego pojęcia wchodziłoby programowanie, tłumaczenie literatury fachowej, pomoc z systemem Windows ( :) ) itp.
Zależy jak jesteś dobry. W tej branży poczta pantoflowa potrafi dużo zdziałać ;]
Wydaje mi się ,że nie jestem taki ostatni....:)...ale konkurencja spora....a przechodzić "piekło biurokratyczno - skarbowe" tylko po to ,żeby się przekonać po paru miesiącach ,że sie jest bankrutem to nie wesoła perspektywa :(
Obsługa firm firm i jeszcze raz firm wtedy masz szanse bo jak ci jedna firma zaufa to bedzie chciala cie zawsze a jak jedna zaufa to poleci drugiej itd. z prywatnymi ludzmi to wiecej pieprzenia niz zarobku chyba ze cos kupia od ciebie.A tak idziesz do firmy ktora ma powiedzmy z 10 kompów z tego powiedzmy trzeba zrobic 5 i masz za jednym zamachem calkiem dobry zarobek do tego namowisz firme na cos tam i znowu zarobek.Pozdro
Thanks za podpowiedź godną rozważenia....Może wypuszczę "próbnego balona" w kierunku i zaczekam na odzew i dam znać jak mi poszło :)
Też z praktyki uważam, że usługi dla indywidualnych użytkowników to tylko kłopoty. Z firmami nie miałem większych kłopotów, oprócz jednej. Nie płacili systematycznie i przestali w pewnym momencie na 3 miechy. Okazało się, że padli, a pieniędzy nie zobaczyłem nigdy. Trzeba na takich uważać.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Usługi komputerowe": - Usługi komputerowe - usługi komputerowe - Usługi serwisowe-- komputerowe ???? - Usługi fotograficzne i komputerowe. - Usługi komputerowe - serwis
• Strona 1 z 1
|
|