czym mozna handlowac i co miało by wziecie lub jakie usługi swiadczyć na parkingach przy centrach handlowych
z gry dziekuje za wszystkie sugestie
|
Usługi lub handel przy centrach handlowych |
Usługi lub handel przy centrach handlowych
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
czym mozna handlowac i co miało by wziecie lub jakie usługi swiadczyć na parkingach przy centrach handlowych
z gry dziekuje za wszystkie sugestie
Mysle ze budki sezonowe = petardy , jajka , karpie , itp ;)
A orientowałeś się jak to jest z pozwoleniami na taki handel?
Centra handlowe raczej nie pozwalają na taki handel-tak mi się przynajmniej wydaje, nie spotkałem się z takim handlem przy jakimś centum
Myślisz że ktoś Cie tam wpuści z handlem?? Nawet roznoszących ulotki przeganiają, więc nazwijmy to "konkurencji" pozwolą??
a co z usługami przy dzierzawie czesci parkingu
Nie są to firmy mające miesięczny obrót wysokości 3k czy 4k, są to najczęściej zakłady wymieniające opony lub myjnie bezdotykowe czasami osoby sprzedające np. choinki i płacą ze ten plac krocie.
Jeżeli mieszkasz w mieście gdzie jest powyżej 50 tys mieszkańców to wybierz sobie hipermarket który jest najbardziej odwiedzany, wydzierżaw teren blisko wejścia do marketu i postaw budkę typu fast-food. W Moim rodzinnym mieście gdzie jest 51 tys postawiono przy hipermarkecie taką budkę i co zawsze przyjeżdżam odwiedzić rodzinę to widzę, że przy tej budce która stoi już grubo 2 lata ciągle są kolejki.
Jeżeli w Twoim mieście nie ma czegoś takiego to bierz się póki będziesz pierwszy. Myślę, że warto.
czytał ktos ?? podobno dzieki niej wiele luzi dobrobiło sie majatku stosujac zasady w niej zawarte, Ja w to wierze bo juz nie jedna ksiazke na ten temat przeczytałem, I TO SIE SPRAWDZA :)))
mieszkam w ponada 40 tys miescie i prawde mówiac niema czegos takiego. a co powiecie na usługi wulkanizacyjne i myjnie ekologiczna np pod IKEA czli mycie aut i kosmetyka oraz wymina opon z letnich na zimowe i odwrotnie
a punkt wymiany opon w takim miejscu ma racje bytu??
Punkty wymiany opon czy to przy tesco czy eklerku u mnie w mieście są i dobrze sobie radzą
są one tylko prze 5-6 miesięcy a nie cały rok
w jaki okresie działaja takie wulkanizacje?? no a co gdyby do tego doszła ekologiczna myjnia, wyposazana w myjnie parową, kosmetyka aut(polerowanie, odkurzanie, nabłuszczanie)
Co o tym myslicie, ludzie kozystali by z takich usług,na parkingu w jakims centrum handlowym????
Wszystko kwestia kosztów wynajęcia terenu pod taką działalność. Im wyższe koszty tym jesteś mniej konkurencyjny na rynku i robi się problem.
bez sprawdzenia ile market weźmie za metr placu trudno mówić o działalności i jej opłacalności. Jasne ze wulkanizacja, przy tym napełnianie klimy, czy myjnia jest super pomysłem, ale czy przy kolosalnych opłatach wypali?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Usługi lub handel przy centrach handlowych": - Aktywny wspólnik / punkty w centrach handlowych / usługi - stoiska promocyjne w centrach handlowych - obroty wysp w centrach handlowych - Wynajem powierzchni w hipermarketach (centrach handlowych) - Wynajem powierzchni sklepowej w centrach handlowych
• Strona 1 z 1
|
|