Witam,
Mam pomysł którym chciałbym się z państwem podzielić i poczytać na tym forum waszych opinii oraz porad. A więc do rzeczy.... konkretnie to mój pomysł polega na usługach wykończeniowych wnętrz, a mianowicie gładzie, szpachlowanie, malowanie ścian, może kiedyś artystyczne malowanie, oraz też w niewielkim stopniu układanie płytek, ale wstępnie nic nadzwyczajnego, zwykła robota na której można zarobić i stracić :)
wiem wiem... że to zwykły i banalny pomysł, ale do czego zmierzam, gdyż mieszkam w mieście które liczy około 50tyś myślę o założeniu takiej firmy która by jednocześnie świadczyła takie usługi jak i również przygotowywała do tego typu pracy, np. pracowników bez doświadczenia. Ktoś mi powie pewnie ''to bierz na praktyki z urzędu pracy'', ale mam na myśli, szkolenie, kurs, m.in. również kursy z BHP. Druga sprawa związana z tym, gdyby interes się kręcił, wtedy myślałbym nad otworzeniem sklepu z materiałami budowlanymi ale tylko które były by wykorzystywane w tego typu usługach które pisałem wyżej. Trzecia sprawa, gdybym rozpowszechnił swoja firmę w moim mieście, wtedy myślałbym nad ofertami z zagranicy i wtedy oferowałbym prace za granicą, tylko że kursy itp były by robione przed wyjazdem u mnie.
Co wy o tym sądzicie ma to jakiś sens. Jesteśmy tylko ludźmi a pomysłów nam nie brakuje :P
Czekam na wasze opinie, pozdrawiam serdecznie.
Tomek