|
Usługi minikoparką. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam możliwość kupienia za granicą w bardzo dobrej cenie minikoparkę. Co sądzicie o firmie oferującej usługi taką właśnie minikoparką. Kopareczka mało pali i jest bardzo zgrabna ma 1m szerokości może kopać na 2m w głąb. Waży 1300kg więc może wjechać praktycznie wszędzie.niepotrzeba na nią żadnych uprwnień. Co sądzicie o takim pomyśle??
Jak na mój gust niegłupi biznes jeżeli jeszcze masz jakiegoś "Żuka". Jeśli można się zapytać - ile dałeś za tę maszynkę?
witam
znam troche temat i mini koparek sie zadko uzywa lepiej kupic koparko ladowarke cata czy jbc tylko ze sa bardzo drogie a co do mini koparek to najlepiej podpisac z tepsa czy innymi firmami co ciagna kable a jaka ta mini koparka jest na gonsienicach ? wiesz gdzie mozna w niemczech kupic tanio sprzet budowlany lub drogowy ? jak cos to gg chetnir doradze gg: 8279291
witam jeszcze nie kupiłem tej minikoparki ale cena to około 3500 euro. Kopareczka jest na gąsiennicach.
Minikoparka to dobra sprawa o ile wykona swoją robotę i nie trzeba jej co dwa dni naprawiać :))) sam myślę nad zakupem takiej maszynki bo roboty na taki sprzęt jest dużo :) stawki z tego co wiem są od 50 zł do 90 zł za godzinę pracy :) lub umowa na wykonanie całego zlecenia bez stawki godzinowej :) no i oczywiście najlepiej jak można do niej podłączyć młot pneumatyczny zazwyczaj są to dodatkowe akcesoria ! Co prawda za wiele nim zdziałać się nieda ale polski asfalt rozwali bez problemu :))) Z jakiego regionu Polski jesteś???
Dobry pomysł, szczególnie teraz gdy dużo się buduje i remontuje,
taka zwykła kopara nie wszędzie wjedzie, a wersja mini da radę, już nie trzeba kopać łopatą bo koparka z mini łyżką zrobi to lepiej i szybciej, powodzenia.
Rowniez jestem zainteresowany zalozeniem firmy swiadczacej uslugi minikoparką. Czy na obsługe tego sprzętu potrzebna jest licencja ?
Na prace zarobkowa w Polsce na kazdy sprzet budowlany obojetnie jakiej klasy( minikoparka to klasa 3) potrzebne sa uprawnienia, miedzy innymi ze wzgledow bezpieczenstwa. W takie papiery warto inwestowac (moze nie klase 3., ale wyzsze tak), poniewaz maja waznosc nawet poza granicami naszego kraju.
witam, ja także jestem zainteresowany takim interesem z tym po za granicami naszego kraju, a dokładniej w hiszpanii. i zastanawiam sie jaki samochod był by odpowiedni do ciągcięcia takiego sprzetu na lawecie, nissan patrol z silnikiem 2,8TD dałby rade? Wydaje mi sie że na ten górzysty teren moze byc to troche mało. aha i chciałbym nieco poszerzyc swoją wiedze na ten temat, gdzie znajde jakąs lekture, chodzi mi o informacje o kosztach amortyzacji takiego sprzetu, koszty jego utrzymania itp.
Link do strony z kursami na koparki: http://www.ocsm.com.pl/index.php?dir=zakres
Urzędy pracy organizują je za darmo ,ale trzeba być zarejestrowanym .
|
|