|
Usługi spawanicze przyczepki rusztowania garaze wiaty |
Usługi spawanicze przyczepki rusztowania garaze wiaty
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam jestem spawaczem od 5lat jestem młody i chce osiagnac cos w zyciu jak ktos wie spawacz nie jest łatwym i zdrowym zawodem i zarobki w przypadku mnie 1500zł jest naprawde smieszne tym bardziej ze trzeba sie naprawde narobic Myslałem o załozeniu własnej działanosci i przytocze kilka pomysłów.Chciałem sie starac o dotacje z unii zawsze pieniazki na sprzet by sie przydały Pierwszy pomysł to produkcja przyczepek samochodowych garazy roznych wiat to zalezy od klijenta spawanie rusztowan sprzedaz wypozyczenie.Drugim pomysłem jest piaskowanie szkiełkowanie malowanieram roznych elementów itp trzecim pomysłem jest galwanizowania chromowanie niklowanie Moze połącze te kilka pomysłow w jeden to zalezy juz od kasy Mieszkam na wsi najblizsze miasto 10 km 55 tys mieszkancow mam swoj garaz migomat szlifierki i odłozone 20 tys co myslicie lubie spawac mam uprawnienia MAG TIG ale chce tak jak napisałem cos osiagnac a nie tylko garba za 1500zł Jestem z woj swietokrzyskiego moze wejde z kims wspołprace Piszcie co o tym myslicie wszystkim wiem ze pieniazki sa wazne na inwestycje i dlatego chciałbym sie starac o dotacje z uni bardzo prosze o pomoc i powazne odpowiedzi i rady Dziekuje i Pozdrawiam vorester@op.pl
W mojej w okolicy, ogromnym zainteresowaniem cieszy się nierdzewka i popyt na nią cały czas rośnie, znajomy pracuje w dużej firmie zajmującej się konstrukcjami ze stali nierdzewnej i ostatnio wykonał kilka projektów dla znajomych(barierki, baniaki na miód, konstrukcje paralotni) i teraz zastanawia się czy nie założyć własnej DG, telefony bez przerwy urywają się do niego, a jeśli chodzi o garaże, rusztowania to rynek wydaję się już nasycony. Jedynym mankamentem, to fakt, że trzeba posiadać wiedzę, najlepiej popartą doświadczeniem w spawaniu tego akurat metalu.
koledzy nikt nie ma pomysłu aby cos wymyslec w tym temacie?
bardzo trudna branża. Bo w przeciwieństwie do sprzedawców kapusty, gdzie ceny i jakość głąbów są podobne, w twojej branży jest niesłychane zróżnicowanie. ktoś pospawa ramkę w 10 minut po czym można ją pomalować i sprzedać, a drugi taką samą ramkę będzie spawał pół godziny, potem szlifował następne pół godzin, potem prostował pół godziny a w rezultacie będzie ona wyglądała gorzej niż ta pierwsza no i będzie cztery razy droższa. ( a na koniec okaże się że jest 3 mm za duża i nie mieści się w czymś tam. pozdro
prosiłem o konkretne odpowiedzi a nie jakąś kapuste jak ktos nie jest w temacie to niech nie pisze o głupotach
jestem w temacie bardziej niż ci się wydaje, a jeśli nic z tego nie zrozumiałeś to najwidoczniej nadajesz się tylko na pracownika etatowego u jakiegoś gościa co klepie płoty w garażu
powiem Ci tak też jestem w trakcie otwierania własnej dg w tej samej dziedzinie co Ty czyli miedzy innymi spawanie.
Moje pierwsze pytanie czy UMIESZ spawać tigiem i czy masz jakiekolwiek doswiadczenia w tej technice? Pewnie wiesz że to jedna z najtrudniejszych zabaw:) Jeżeli masz doswiadczenie i bardzo dobrze spawasz to nie masz co sie zastanawiac tylko otwieraj dg. kolejna sprawa spawanie barierek a konstrukcji od których bedzie zalezalo czyjes zycie to inna bajka dlaczego ??? barierke mozna pospawac po kilku dniwej nauce i nic sie wielkiego nie stanie jak sie rozleci, a co bedzie jak sie rozleci konstrukcja ... i ktoś zginie wiesz sam.Ja 2 lata spawałem za granica zbiorniki wysoko cisnieniowe tak że cos o tym wiem.wiesz jaki był test na to czy umiesz spawac?:) dostawałeś puszke taka jak po pepsi przecieta brzeszczotem i miałeś ja pospawać:) A i jeszcze jedno żeby dobrze spawać tigiem musisz mieć dobry sprzet polecam firme KEMMPI sprzet drogi ale dobry a i koniecznie AC/DC bedziesz mógł spawac aluminium ale o tym to chyba wiesz... pozdrawiam
zbiorniki ciśnieniowe spawałeś tigiem? to jaka była grubość ścianki tych zbiorników. a co się tyczy poważnych konstrukcji to nikt takiego czegoś nie zleci gościowi który klepie i "klei" płoty. Jakie masz uprawnienia na tego tiga? pozdro
oczywiscie z tym sie z toba zgadzam w 100% ale nie obrażaj dobrych KOWALI:) tak tigiem bo to były zbiorniki ze stali nierdzewnej z jakimis tam dodatkami uszlachetniajacymi. wszystkie zbiornikiki trafiały do laboratorium gdzie sprawdzali jakosc spawu i materiału (przeswietlenia rentgenem itd).Wykryta chociaż jedna skaza lub wada materiału i zbiornik londował na "złomie" Przewozili w nich jakieś substancje niebezpieczne ale jakie to nie wiem bo to było owiane tajemnica.Grubość ścianki od 1 do 2 cm.Uprawnienia robiłem za granica (Austria) wlasnie na spawanie ww baniaczków:)
co do kowali , to pisząc klepie użyłem to jako przenośni. co się tyczy reszty, to nie słyszałem żeby ktoś tigiem spawał grubości 10- 20 mm nie ma też takich uprawnień jak na baniaczki. mało kto też podaje grubości w centymetrach ( jak krawiec ;) spawając sprawy ciśnieniowe musisz mieć uprawnienia dozorowe. napisz jaką próbkę robiłeś na egzaminie. i na jakie materiały i pozycje masz certyfikat. Tylko zaraz się nie obrażaj :) pozdrawiam
Ja nie jestem z tych obrazalskich:)
Skoro juz tak dokładnie chcesz znać moją historie to było tak: Firma w Austrii jest "spółką" polaka i austryjaka stad też pracowało tam duzo naszych rodaków wiec nie musiałem umieć jezyka.Posiadają oni wewnetrzny system szkoleniowy i egzaminacyjny.Te moje uprawnienia były trzymane gdzieś tam razem z papierami firmowymi i nigdy ich nie widziałem i nie zobaczyłem,ponieważ umowe podpisalem na 5 lat a zrezygnowałem po 2 i nie chcieli mi tego wydac, wiec nie wiem co oni tam mi nawpisywali na tych uprawnieniach.A co do miary to tak z rozpedu napisałem cm powinno sie stosowac mm :) ale kupujac np.stal prosisz o 5000 kg czy o (jednostka wyższa) 5t stali. wybacz ale nie chce opisywac swojej historii na forum chcesz wiedziec wiecej napisz na pw:) pozdrawiam
nie no. w sumie odbiegliśmy od tematu. pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Usługi spawanicze przyczepki rusztowania garaze wiaty": - dotacje na nowa firme usługi spawalnicze garaze bramy itp - RUSZTOWANIA NOWE sprzedam - firma SIGMA RUSZTOWANIA - Wiaty,altany trzcinowe. - Hale,magazyny,wiaty produkcja oraz montaż - HALE MAGAZYNY WIATY SZUSZARNIE DREWNA obiekt 1h ok.Krakowa
• Strona 1 z 1
|
|