|
Usługi transportowe, firma kurierska do UK, Holandii, Francj |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co sądzicie?Mam możliwość kupna Mercedesa Vito w dobrej cenie ale co dalej?Czy jeszcze jest szansa na rozwój i zarobek w mini-spedycji?Zapraszam do dyskusji.
vito jest za małe, prawie nic nie wejdzie do tego...
autem z naczepą.Czy jesteś "z branży"?
vito z naczepą? chyba przyczepą...
wtedy przekraczasz te 3,5 t, czyli kat c+e + tachograf i pauzy + licencja 9000 euro kup se dużego 3,5 t to nie będziesz miał tych dodatkowych opłat ...
tak sobie myślę o transporcie i wydaje mi się że może mogloby to wypalić,
np: przesylki paczek do polski z miejsc emigracji rodaków czyli za 10 funciaków czy 15 eurpo torbre podróżą zabierasz do polski (pomocny tutaj jest limit kg bagazu w samolotach) ogloszenie, ulotki i pczta pantoflowa że co 2 tydzien jest taki transport do polski. moim zdaniem warto spróbować ale trzeb to jeszcze dokladnie przekalkulować. pozdrawiam
takich firm jest bardzo dużo, i oferują transport co tydzień, paczka idzie 2-3 dni do każdego miejsca w polsce, żeby na tym rynku przetrwać musisz mieć kilka aut tu i tam...
ludzie nie są zainteresowani takimi sporadycznymi usługami, chcą wysyłać kiedy chcą... miałem kiedyś firme tym sie zajmującą, trza mieć kilka aut które zbierają wiozą do bazy tam na duże auto i polsce odwrotnie zaś na małe auta...
|
|